
Sörmländska matfestivaler 2025
I Sörmland finns det ett stort utbud av goda matupplevelser, lokala råvaror och genuina smaker. Under året erbjuder Sörmland många härliga matfestivaler. Så kom hit och smaka på Sörmland i
I Sörmland finns det ett stort utbud av goda matupplevelser, lokala råvaror och genuina smaker. Under året erbjuder Sörmland många härliga matfestivaler. Så kom hit och smaka på Sörmland i
Nu är ett nytt, färskt nummer av Stolt Mat-magasinet ute – och du kan givetvis läsa det här!
Fyra lador och lika många driftiga, kreativa företagare. Så lyder receptet på en lantlig oas för den som för en stund, eller för en dag, vill fly stadens höga tempo.
På sjuttio år har antalet yrkesfiskare i Mälaren sjunkit med nittio procent. Mattias Lindström är tillsammans med sin bror Kristoffer och pappa Klas några av de få kvarvarande. Det är
Ciderrevolutionen pågår här och nu, och det är Johan Sjöstedt och Oskar Palm från Strängnäs som ligger i framkant med sitt företag Pomologik. Nu flyttar de till nya lokaler på
“Den där byggnaden kommer aldrig att bli till salu” tänkte Bengt och Jane Nordrup varje gång de åkte förbi den gamla snickerifabriken i Skebokvarn. De anade inte att de två
När du tränar landsvägscykling är du ofta ute på vägarna i flera timmar. I likhet med andra uthållighetsgrenar behöver du fylla på med snabba kolhydrater för att få tillräckligt med
Det sägs att hunger är den bästa kryddan, men den som någon gång ätit intill en spegelblank sjö eller omgiven av trolsk skog vet att naturen kan vara en minst
Text: Johanna Haugness | Foto: Emil Berglund I källaren under det gamla 1700-talshuset, granne med Blaxsta vingård, tappas kanske just nu en flaska av Rabarber Indian Pale Ale. Eller någon annan
Text: Marko Määttä I Foto: Rocco Gustafsson – Från början var tanken på en pizzeria en impulsidé som kom från att jag verkligen gillar vällagad pizza. Men när vi
Foto: Beatrice Graalheim Pandemin och ett nytillskott i familjen Wedén gjorde att tillverkningen av den populära buffelmozzarellan från Öja gård pausades under 2020. I år är den hantverksmässiga mozzarellan äntligen
Foto: Privat Att ”äta ute” har fått en ny innebörd under pandemin när restaurangbesöken har blivit färre. Sörmlandsleden med över hundra mils vandring i fantastisk natur lämpar sig perfekt för
Genom att ange din e-postadress här kommer du att bli registrerad som prenumerant på VisitSörmland Konsument som hanteras av VisitSörmland. Du kan enkelt avregistrera dig med en länk som finns i varje nyhetsbrev.
Visit Sörmland finansieras av Region Sörmland, företag och Sörmlands kommuner.
Integritets- & cookiepolicy