Tre Kockar skapar – Kalas på Låda
I stunder av kris tenderar vi människor att söka oss till varandra. Detsamma gäller inom den hårt drabbade restaurangbranschen. Konceptet Tre Kockar är sprunget ur ett nödvändigt omställningsarbete, men har
I stunder av kris tenderar vi människor att söka oss till varandra. Detsamma gäller inom den hårt drabbade restaurangbranschen. Konceptet Tre Kockar är sprunget ur ett nödvändigt omställningsarbete, men har
Mer vegetariskt i de Sörmländska skolköken Eskilstuna kommun tog redan 2014 beslutet att satsa på att laga mer vegetarisk kost i kommunens skolkök. Satsningen resulterade i att skolorna idag serverar
Vi trivs bäst i öppna landskap En stor del av Sveriges vackra landskap hade inte sett ut som det gör om det inte vore för många tusen år av hårt
Den lokala maten i Strängnäs Står jag i en gårdsbutik ute på den sörmländska landsbygden? Nej, men man skulle nästan kunna tro det! Jag står faktiskt i en butik mitt
Ny skogsbok av årets miljösvensk – Skogen på andra sidan hyggena Ola Engelmark är docent i skogsekologi, skogföretagare och författare. Han har med den nya boken ”Skogen på andra sidan
Svavelticka skogens kyckling Visste du att den solgula svaveltickan har en smak och konsistens som påminner om kyckling? Svampen växer på lövträd och stubbar i södra Sverige och dess favoritträd
Blommor och grönsaker i harmoni med naturen Hur gör man för att starta ett småskaligt jordbruk? Alexander Olsson och Courtney Adamson är paret som träffades i Kina men slutligen landade
Trädgårdsverktyg med inspiration från Japan Mojave Grönt i Malmköping driver småskalig produktion med fokus på polykultur, naturlig odling och utveckling av effektiva och hållbara odlingssystem. De utför även trädgårdsarbeten, beskär fruktträd
Nytt boksläpp: Närmare naturen I den sömländska byn Wij utanför Stora Sundby bor Mats Ottosson, en av programledarna för det klassiska programmet Naturmorgon i P1. Han är även författare och
Framtidens mästerkockar Framtiden ser ljus ut för svensk gastronomi. Stolt Mat har träffat två unga kockar vars matlagning kännetecknas av stor glädje, hög energi och en oändlig experimentlusta. Text: Ebba
Jul på Ändebols Gård Ändebols gård är ett litet ekologiskt lantbruk mitt i Sörmland, tre mil utanför Katrineholm mot Nyköping. Den välsorterade gårdsbutiken med många ekologiska och närproducerade varor är
Lokal samverkan skapar större upplevelser Sörmlands matproducenter är duktiga på att samarbeta och lyfta varandra. Men även inom naturturismen bildas allianser som samverkar för att göra naturupplevelsen ännu större. Vi
Genom att ange din e-postadress här kommer du att bli registrerad som prenumerant på VisitSörmland Konsument som hanteras av VisitSörmland. Du kan enkelt avregistrera dig med en länk som finns i varje nyhetsbrev.
Visit Sörmland finansieras av Region Sörmland, företag och Sörmlands kommuner.
Integritets- & cookiepolicy