Stolt Mat i Sörmland

Stolt Mat i Sörmland

Från stamkunder till butiksägare

Den lokala maten i Strängnäs Står jag i en gårdsbutik ute på den sörmländska landsbygden? Nej, men man skulle nästan kunna tro det! Jag står faktiskt i en butik mitt

Läs mer »
Magasinet Stolt Mat

Svavelticka skogens kyckling

Svavelticka skogens kyckling Visste du att den solgula svaveltickan har en smak och konsistens som påminner om kyckling? Svampen växer på lövträd och stubbar i södra Sverige och dess favoritträd

Läs mer »
Magasinet Stolt Mat

Trädgårdsverktyg med inspiration från Japan

Trädgårdsverktyg med inspiration från Japan Mojave Grönt i Malmköping driver småskalig produktion med fokus på polykultur, naturlig odling och utveckling av effektiva och hållbara odlingssystem. De utför även trädgårdsarbeten, beskär fruktträd

Läs mer »
Magasinet Stolt Mat

Nytt boksläpp: Närmare naturen

Nytt boksläpp: Närmare naturen I den sömländska byn Wij utanför Stora Sundby bor Mats Ottosson, en av programledarna för det klassiska programmet Naturmorgon i P1. Han är även författare och

Läs mer »
Magasinet Stolt Mat

Framtidens mästerkockar

Framtidens mästerkockar Framtiden ser ljus ut för svensk gastronomi. Stolt Mat har träffat två unga kockar vars matlagning kännetecknas av stor glädje, hög energi och en oändlig experimentlusta. Text:  Ebba

Läs mer »

Reportage – Jul på Ändebols

Jul på Ändebols Gård Ändebols gård är ett litet ekologiskt lantbruk mitt i Sörmland, tre mil utanför Katrineholm mot Nyköping. Den välsorterade gårdsbutiken med många ekologiska och närproducerade varor är

Läs mer »
Magasinet Stolt Mat

Lokal samverkan skapar större upplevelser

Lokal samverkan skapar större upplevelser Sörmlands matproducenter är duktiga på att samarbeta och lyfta varandra. Men även inom naturturismen bildas allianser som samverkar för att göra naturupplevelsen ännu större. Vi

Läs mer »
Magasinet Stolt Mat

Vinnande Naturupplevelse

Vinnande Naturupplevelse 360° Experience är en av kategorierna i 360° Eat Guide, där hela måltidsupplevelsen står i fokus. Syftet med kategorin är att uppmuntra svenska måltidsturismaktörer att lyfta sitt hållbarhetsarbete,

Läs mer »