Ny skogsbok av årets miljösvensk – Skogen på andra sidan hyggena

Ola Engelmark är docent i skogsekologi, skogföretagare och författare. Han har med den nya boken ”Skogen på andra sidan hyggena” skrivit en tänkvärd, stundtals filosofisk men även praktisk betraktelse av skog och människor.

 

I bokens olika kapitel varvar Ola Engelmark egna insikter med intervjuer där han möter skogsfolk, filosofer, biologer, jägmästare och många fler. En viktig slutsats är att etisk reflektion från och med nu behöver bli det viktigaste inslaget i hållbar skogsanvändning. Författaren ger också konkreta råd i hur du kan tillämpa hållbart skogsbruk, öka biodiversiteten, förbättra ekonomin och bidra till social hållbarhet. Hur du kan läka utdikade eller hårt huggna skogar, och varför mångfald och mångbruk är bra i tider av klimatförändringar och skogsbränder.

 

Ola driver tillsammans med sin hustru Lena, även Högtorp gård som förädlar delikatesser ur vilda råvaror från egen skog och mark. Tidningen Fokus utsåg honom till Årets miljösvensk 2019 – för självständigt tänkande i skog och skogsbruk som förändrar Sverige till det bättre.

Mer info på: carlssonbokforlag.se