Sök
Stäng denna sökruta.
allan-nygren--xvKQuNtOhI-unsplash

Spännande golfbanor i Sörmland

Det finns många fina och välskötta golfbanor med olika karaktär och svårighetsgrad runt om i Sörmland. Här finner du ett urval av de mest välbesökta.

Foto: Nyköpings Golfklubb

Nyköpings Golfklubb

Nyköpings golfklubb bildades 1951 och blev då den 38:e golfklubben i Sverige. Klubben med sina 36 hål tillhör de största medlemsklubbarna i Sverige.

Med sina 36 hål finns det stor variation för den annalkande rundan. Den Västra banan har en park- och öppen landskapskaraktär medan den Östra banan har mer skogskaraktär.

Det finns både restaurang och boende på banan för den som vill göra ett längre besök.

Flens Golfklubb

Något mindre och lite speciell. Så skulle man kunna beskriva banorna och området vid Flens Golfklubb.  18 hål med möjlighet att slå i vattnet på nästan varje hål, kul va?

Dessutom om man verkligen gillar vatten så ska det stannas till på driving rangen, eller Lake rangen som golfklubben själv kallar den. En unik range med vattnet som fairway.

Restaurang, kiosk och ställplats för husbil som komplement för en fin dag med övernattning.

Hitta hit

Flens Golfklubb

Foto: Flens Golfklubb
Foto: Katrineholms Golfklubb

Katrineholms Golfklubb

Välkommen till Katrineholms Golfklubb mitt i Sveriges Lustgård, hem till golfproffset Robert Karlsson.

Klubben valdes till årets golfklubb 2017 med Sveriges nöjdaste gäster alla kategorier. Klubben var stolt värd åt Sveriges enda European Challenge Tour tävling 2016-2018.

 

Det finns möjlighet att spela 18 hål på en förhållandevis öppen park- och sjöbana. Känd som en av landets absolut bästa golfbanor, som även håller väldigt jämn och hög kvalité genom hela säsongen. Eller den lite snårigare 9 – hålsbanan med skogskaraktär och ett spännande par 3 med stor höjdskillnad.

Åda Golf & Country Club

Golf Digest har rankat Ådas 18 hålsbana till tredje bästa bana i Sörmland. Åda som ligger strax utanför Trosa tillhandahåller en golfbana som är belägen mitt i Åda Säteris före detta vilthägn som tidigare haft uppfödning av bland annat kronhjort, dovhjort och mufflonfår. Bli inte förvånad om du ser några av dessa djur ute på golfbanan när du är ute och spelar. Banan är skogs- och parkbana som omges av vatten på 10 av hålen.

Dessutom finns en härlig restaurang, Åda krog,  som lägger stor vikt på lokala och fräscha råvaror. Restaurangen på området som kan nyttjas sent in på kvällen innan eventuell övernattning på Åda Hotel som ligger 20 meter från första tee.

Foto: Åda Golf & Country Club
Foto: Strand Golf

Strand Golf

Strand Golf är en 18-hålsbana, som ligger precis intill Mälaren och omges av Sörfjärdens naturreservat. Många av banans utslagsplatser erbjuder vacker utsikt över både sjön och naturreservatet. Banan tilltalar golfspelare med både högt och lågt handikapp.

De första 9 hålen erbjuder fantastisk utsikt över Mälaren och de sista 9 hålen har några av banans svåraste hål vilket kräver en noggrant planerad strategi.

 

Banan har ett angränsande hotell, Strand Hotell, med 51 bäddar av hög kvalitet. På bottenvåningen av hotellet ligger restaurangen som tillsammans med Johan Hagfeldt, serverar modern skandinavisk mat och lägger stor vikt vid lokalproducerade och svenska råvaror.

Hitta hit

Strand Golf

Har vi missat något smultronställe? Tipsa oss på welcome@visitsormland.com

Fler - passande fortsättning här, börja alltid med fler. Alternativ "Inspireras av Sörmland"

Äleby gård

Äleby Gård

”Audi Vocem Naturae” ”Hör naturens röst” Med detta talesätt...

Visa »

Apelago

På Apelago finns vi som brinner för upplevelser i...

Visa »

Dela detta: