Foto: Trosa Havsbad

Campa i Sörmland – här finns nått för alla

Sörmland har ett brett utbud utav trivsamma och natursköna campingar. Oavsett om du är ute efter att bo vid hav, skog eller sjö så finner du det i Sörmland. Här finns det något för alla smaker! Ta med husvagnen, husbilen eller tältet. Eller varför inte boka en mysig sjöstuga eller ett lyxigt glampingtält? Vi har listat några utav alla fantastiska sörmländska campingar som finns och gärna välkomnar dig framöver!

Trosa Havsbad & Camping

Trosa Havsbad & Camping fascinerar med sina storslagna skärgårdsvyer i pittoreska Trosa. Här är naturen nära och det finns många olika varianter på boende samt ett brett utbud av naturnära aktiviteter. Bo i stuga eller campingplats för husbil, husvagn eller tält. Nu finns även möjligheten att lyxa till det i glampingtält alldeles intill strandlinjen med havet som närmsta granne. Njut av lugnet från både hav och skog. Här är naturen alltid i fokus och havet bara ett stenkast bort. Förutom naturskön miljö finns även restaurang, badstrand och ett stort aktivitetsutbud.

Foto: Trosa Havsbad & Camping
Foto: Nävekvarns Skärgårdscamping

Nävekvarns Skärgårdscamping

Nävekvarns skärgårdscamping är en liten camping där du bor med havet som närmaste granne. Campingen erbjuder sjönära platser och sjöstugor med en vacker utsikt över gästhamnen och skärgården. Med närhet till både badplats, evenemang, café och restaurang. Här är det inte svårt att trivas. Nävekvarns Skärgårdscamping ligger med närhet till både natursköna Sörmlandsleden, Nyköping och Kolmårdens djurpark.  

Djulöbadets Camping & Stugby

Djulöbadets camping & stugby välkomnar sina gäster till en trevlig, lugn och naturskön familjecamping som har öppet året runt. Här finns fantastiska skogar att plocka svamp och bär i eller varför inte gå en långpromenad runt en av sjöarna.

På nära avstånd kan du bland annat välja att ta ett dopp på från den barnvänliga stranden, besöka 4H gården eller glida fram i kanot på de vackra sjöarna. Uthyrning av kanadensare samt all den utrustning du behöver sker i receptionen.

Foto: Djulöbadets Camping & Stugby
Foto: Jogersö Camping

JogersÖ Camping

JogersÖ Camping i Oxelösund är en lugn fyrstjärnig familjecamping intill Jogersö havsbad vid Östersjöns kant. Vid campingen finns Sörmlands största havsbad med en 200 meter lång sandstrand. Bredvid sandstranden finns också stenhällar för den som önskar omväxling. Här kan du bo i bekväma stugor, i egen husvagn, husbil eller i tält. 

Under sommarmånaderna utgår även Kajak och Fritid från havsbadet, där man kan ”droppa in” för en kajaktur. På området finns bland annat minigolf och en restaurang, med såväl lunch som fika.

 

Malmköpings Bad & Camping

Familjecampingen Malmköpings Bad & Camping hittar du mitt i Sörmland!

Här kan du koppla av i lugn miljö och vacker natur, bara ett stenkast från den mysigt bevarade 1700-tals staden Malmköping. I Malmköping finns flera muséer, butiker, post, bank, restauranger med mera. En trevlig och vanlig syn är de gamla spårvagnarna som under högsäsong dagligen kör turer utmed sjön. En av hållplatserna finns vid campingen. Badar och solar gör du vid den fina och barnvänliga stranden. Här finns gräs, sandstrand, bryggor och hopptorn. Kanot och trampbåt finns också att hyra. På campingen finns även en restaurang och ett vandrarhem samt tio stugor att boka. För barnen finns även en helt ny spännande lekpark!

Foto: Malmköpings Bad & Camping

Text: Sandra Wisén

Har vi missat något smultronställe? Tipsa oss på welcome@visitsormland.com

Upptäck fler campingar i Sörmland här!

Dela detta: