Callanderska

Sörmlands mest lekfulla restauranger och caféer

Letar du efter en rolig, lekfull café eller restaurangupplevelse i Sörmland? Kanske vill du ha livemusik, uppleva en teater eller häftig inredning? Ibland vill man upptäcka något lite utanför boxen och därför har vi listat några lite extra spännande och lekfulla platser att besöka för att äta och dricka gott. Ha så roligt!

Tarte Tatin café
Foto: Tarte Tatin café

Crêperie Marie & Café Tarte Tatin

På Emils backe lite utanför Trosa hittar ni två härliga matvagnar, som erbjuder roliga, goda matalternativ. Du kan testa en crêpe eller äta en härlig fransk äppelpaj, tillsammans med en hantverkskaffe. Det här en underbar liten fransk oas där du blir inspirerad och avkopplad. 

Skottvångs grufva och värdshus

Hjärtat på Skottvångs Grufva är Värdshuset där det serveras god hemlagad mat i det kulturbevarade gamla maskinrummet. Dom har aldrig en fast meny utan skapar nya menyer varje vecka allt efter råvaruutbud, inspiration och lust. Fokus ligger helt enkelt på vällagad hemgjord mat som speglar säsongernas utbud av smaker. Här erbjuds livemusik, barnaktiviteter, konstrunda, museum och mycket mer. Skottvång är ett helt besöksmål som är värt en utflykt! 

Skottvångs Grufva
Bild: Skottvångs grufva

Schweizeri Callanderska Gården

Mariefreds nya trädgårdscafé, med det gulligaste utseendet man kan tänka sig. Här kan ni njuta av matiga rätter, goda smörgåsar, läskande drycker och så klart kaffe och te. Gör ett besök i vävstugan och njut av dofterna i örtträdgården. Här finns även Mariefreds Hembygdsförenings loppis och vår shop för den som är på jakt efter ett fynd. Cafét anordnar barnteater. 

Camilla och Puttes

Ett klassiskt amerikanskt diner, mitt i Oxelösund? Det är precis vad det här är! På menyn har du riktig amerikansk frukost, hamburgare och milkshakes. Inredningen går i röd-vita sittbås och rutiga golv. Gästerna går gratis använda jukeboxen och det finns en stor chans att det kommer häftiga veteranbilar. En amerikansk dröm! 

Camilla och Puttes
Bild: Visit Oxelösund

Bomans Hotell Trosa

På Bomans är More is more – less is a bore viktiga ord. Deras lek-& inredningslusta lyser genom i hela huset. I den eklektiska stilblandningen finns det alltid en röd tråd genom varje rum och miljö. På Bomans kan du äta god mat från morgon till kväll, alltifrån avslappnad mat i hamnkrogen till spännande gästspel av kockar i restaurangen. I lobbybaren Twin Bar erbjuds också välsmakande cocktails. 

Text: Malin Ahnelöv 

Har vi missat något smultronställe? Tipsa oss på welcome@visitsormland.com

Inspireras av Sörmlands matutbud

Dela detta: