Sök
Stäng denna sökruta.
Foto: Bengt Håkansson

Aktiva utflykter i Sörmland

I Sörmland finns det massvis av härlig natur och duktiga guider! Läs mer om vilka spännande och aktiva utflykter som finns i Sörmland. Ofta i kombination med grymma och kunniga guider. Följ några av dessa duktiga utförare ut i naturen, perfekt för familjen, kompisgänget eller varför inte ta med arbetsgruppen ut?

Foto: Bengt Håkansson

We Ride MTB Trosa

Vill du känna vinden i håret och solen mot din kind medan du rullar ut med grusvägar och stigar genom det sörmländska landskapet? 

Tillsammans med en guide får du uppleva både en naturupplevelse och känslan av frihet. 

We Ride MTB startar alltid sina guidade turer med tekniska tips för att du ska känna dig trygg på cykeln innan ni tar er ut på turen.

MTB i Trosa innebär att börja lugnt på grusvägar, övergå till lite bredare stigar och efter en stund testar ni lite tekniska stigar och bygger upp under turens gång olika moment som gruppen klarar.

– Guidade turer på mountainbike och el-MTB 

– Cykelpaket med glampingen Havrevreten och Tre Små Rum 

Du kan hyra cykel  om du inte har en egen mountainbike.

Kontakt

Telefonnummer: 073-365 11 68

Hemsida: http://www.weridemtb.se/

Mail: veronica@weridemtb.se

Naturkraft Eskilstuna

Mikael Andersson driver Naturkraft Eskilstuna.

Är utbildad stresspedagog och mindfulnessinstruktör, leder kurser i bushcraft, överlevnad, mindfulness i naturen och stresshantering.

Mindfulness i naturen handlar om att vara i nuet, varva ned och att utnyttja naturen som kraftkälla. Med ett skogsbad (Shinrin Joku) kan du uppleva naturen på ett nytt sätt med alla dina sinnen. Samtidigt har det många positiva effekter på kroppen och knoppen. Det sänker blodtrycket, minskar stress och ger en känsla av närvaro och samhörighet med skog och mark. 

 

Kontakt

Telefonnummer: 0705657680

Mail: info@naturkrafteskilstuna.se 

Hemsida: https://www.naturkrafteskilstuna.se/

Foto: Kanotkungen

Kanotkungen

På Kanotkungen utanför Mariefred kan du hyra olika typer av ”Kanadensare”, kajaker, Stand-Up-Paddle Board (SUP). Men även boka tält, stormkök och mycket mer – allt för den korta eller långa turen på vattnet. 2020 vann Kanotkungen det fina priset “ Winner of 360°Experience 2020: A Food Journey Through the Wilderness, using all your senses” tillsammans med Emma Grön och Naturkraft Eskilstuna.

Kontakt

Telefonnummer: 073 – 181 41 38

Hemsida: www.kanotkungen.se

Mail: info@kanotkungen.se

Nordic Trails

För dig som vill ha ett större äventyr med övernattning, finns möjligheten hos till exempel Nordic Trails. Dom erbjuder bland annat ”Vildmarksvandring och paddling med stuga”. Här paddlar du genom djup natur, mitt lugnet och upptäcker ett fantastiskt Sörmland. Du vandrar på några av de vackraste delarna av Sörmlandsleden. Här får du ett spännande med avkopplande äventyr! 

Kontakt

Telefonnummer: 073 – 063 37 36

Mail: info@nordictrails.se 

Hemsida: https://www.nordictrails.se/

Foto: Nordic Trails

Har vi missat något smultronställe? Tipsa oss på welcome@visitsormland.com

Fler outdoor aktiviteter i Sörmland

Dela detta: