Sök
Stäng denna sökruta.
Hop N Pop

Inomhusaktiviteter i Sörmland för hela familjen

I Sörmland finns det massvis av roliga inomhusaktiviteter som ni kan göra tillsammans med hela familjen. Planera er äventyrsdag idag! Det spelar ingen roll om du besöker Sörmland eller redan bor här – man kan ofta behöva lite inspiration. Här listar vi några av alla de spännande inomhusaktiviteter som finns att uppleva i Sörmland.

Munktellbadet

I det industrihistoriska området Munktellstaden i Eskilstuna finner du ett av Sveriges mest moderna badhus – Munktellbadet. Badet ligger precis intill Eskilstunaån och bjuder på en spektakulär vy. Här kan du klättra klättervägg, uppleva poolbio, bada i familjebadet och mycket mer. Det finns även enklare rutschbana.  

Munktellbadet
Foto: Munktellbadet
Boda Borg
Foto: Boda Borg

Boda Borg

I Oxelösund hittar du äventyrshuset Boda Borg. Här kan du tillsammans med familjen, kollegorna eller kanske vännerna lösa Questar inom olika teman. På köpet utlovas en riktigt rolig upplevelse och många utmaningar. Exempel på teman är bland annat rymden, bondgård och fängelse. Det finns även ett litet café på plats. 

Bio Besök

Det är väl få saker som är så mysigt som att krypa ner i en skön biofåtölj med lite popcorn en regnig dag? 

 

Visit Sörmland listar här sörmländska biografer som håller öppet i sommar. Vi passar på att slå ett extra slag för Eskilstunas nya biograf, Biostaden Svenska Bio som har Sveriges största bioduk och åtta biosalonger! Vi har listat några av biosalongerna i Sörmland:

Biostaden Eskilstuna Svenska Bio
Foto: Biostaden Eskilstuna Svenska Bio
Arsenalen
Foto: Arsenalen

Arsenalen

Sveriges största militärfordonmuseum finns i Strängnäs. Med ett 70-tal fordon (både på band och hjul) visar museet militärfordonsutvecklingen från 1900-talets början ända fram till idag. Barnens Arsenalen är riktigt kul för den leksugne och här får fantasin flöda fritt i lekrummen men även i en riktig stridsvagn i full storlek. Spännande! 

Munktellmuseet och Lilla Stadsmuseet

På Munktellmuseet i Eskilstuna kan du se den första hjullastaren från 1954 och den allra första svenska traktorn som kom redan 1913. Här får barnen klättra upp i maskinerna och provsitta – vilket många barn verkligen gillar! Museet bevarar, samlar och visar historiska föremål av b la Volvo BM, VME, Munktell, Bolinder-Munktell och Volvo Construction Equipment. 

 

Kombinera gärna besöket med att besöka Lilla Stadsmuseet som är en kreativ och pedagogisk utställning för barnen på Eskilstuna stadsmuseum. Slå tre flugor i en smäll  passa på att plaska några timmar på Munktellbadet som ligger i samma område! 

Munktellmuseet
Foto: Munktellmuseet
Gripsholms Slott
Foto: Gripsholms Slott

Gripsholms Slott

Passa på att besöka Gripsholms Slott med barnen i sommar. Ett spännande äventyr bland fängelsehålor, kanoner, rustkammare och ett uppstoppat lejon. Här finns det hundratals porträtt som följer dina steg med blicken i de mest svindlande slottsgångar. Kör även slottets modesafari med lejonet Leo. Den här aktiviteten utförs på egen hand under slottets öppettider. Alla barn som utför uppdraget belönas med en överraskning som sedan hämtas i entrékassan.  

Lycka till! 

Hitta hit: 

Hop N Pop

Välkommen till en 1700 kvadratmeter stor trampolinpark med studsmattor, multisportarena, parkourpark, hinderbana och mycket mer. En perfekt aktivitet för regniga dagar! 

Hop N Pop
Foto: Hop N Pop

Text: Sandra Wisén 

Inspireras av Sörmland

En oas på landet

Fyra lador och lika många driftiga, kreativa företagare. Så lyder receptet på en lantlig oas för den som för en stund, eller för en dag, vill fly stadens höga tempo.

Läs mer »

Dela detta: