Hälgö Kajak

Paddla i Sörmland i sommar

Att ge sig ut på vattnet i en egen kanot eller kajak ger en underbar frihetskänsla. Att paddla är ett populärt och uppskattat sätt att upptäcka sjöar och skärgård. Packa en (vattentät) matsäck, sätt på dig flytvästen, hyr ditt färdmedel hos någon av våra många aktörer och ge dig ut på vattnet! Här har vi har listat några av alla aktörer. Följ med och paddla i Sörmland!

Strängnäs. Bild: Malin Strandvall
Strängnäs. Bild: Malin Strandvall

Strängnäs Hamn

I Västerviken mitt i Strängnäs finns den vackra gästhamnen, som verkligen blommar upp på sommaren och fylls med aktiviteter. Här kan du såklart lägga till med båten, men också hyra trampbåt, kanoter, kajak, cykel, stand up paddle board och annat. Här kan du smidigt äta på någon av stadens alla restauranger eller gå i mysiga små butiker. 

Nordic Trails

För dig som vill ha ett större äventyr med övernattning, finns möjligheten hos till exempel Nordic Trails. Dom erbjuder bland annat ”Vildmarksvandring och paddling med stuga”. Här paddlar du genom djup natur, mitt lugnet och upptäcker ett fantastiskt Sörmland. Du vandrar på några av de vackraste delarna av Sörmlandsleden. Här får du ett spännande med avkopplande äventyr! 

Bild: Nordic Trails
Bild: Nordic Trails
Kanotkungen
Foto: Kanotkungen

Kanotkungen

På Kanotkungen utanför Mariefred kan du hyra olika typer av ”Kanadensare”, kajaker, Stand-Up-Paddle Board (SUP). Men även boka tält, stormkök och mycket mer – allt för den korta eller långa turen på vattnet. 2020 vann Kanotkungen det fina priset “ Winner of 360°Experience 2020: A Food Journey Through the Wilderness, using all your senses” tillsammans med Emma Grön och Naturkraft Eskilstuna.

Hälgö Kajak

Hälgö Kajak ger dig möjlighet att upptäcka den sörmländska skärgården. Du kan hyra för en heldag, en kväll, dygnsvis och även möjlighet att hyra en mysig stuga finns. På deras hemsida listar de vackra paddlingsturer med olika längd och svårighetsgrad, dom är generösa med att bjuda på sina smultronställen.

Hälgö Kajak
Foto: Hälgö Kajak
Kajak och fritid
Foto: Kajak och fritid

Kajak och fritid

I Oxelösund hittar du Kajak och Fritid, som hyr ut kajaker och SUP. Du får en genomgång av utrustning, säkerhet och tips på rutter innan du ger dig av. Här finns möjlighet att boka guidade turer eller vad sägs som Yogapaddling?!

Kanotcenter Skebokvarn

På Kanotcenter Skebokvarn utanför Flen kan du hyra härliga kanoter för att paddla på sjön Båven, som kallas för Sveriges störa viltmarkssjö, med ca 500 strandlinje. Paddlingen här är lite enklare och mer barnvänlig. Det finns även vandrarhem och café.

Kanotcenter Skebokvarn
Foto: Kanotcenter Skebokvarn
Apelago
Foto: Apelago

Apelago

Hos Apelago i Trosa kan du hyra kajak, SUP eller cykel, enkelt bokningsbart på webben. Runtomkring finns mycket vackert att upptäcka, vare sig du vill ut på ett större äventyr eller en mindre avslappnande tur. Hyr på plats från Trosa Gästhamn. 

Text: Malin Ahnelöv

Inspireras av Sörmland

Dela detta: