Pinterestladan

Unika boenden i Sörmland

Traditonella hotell med stor frukostbuffé och morgonrockar i all ära, men är du sugen på att uppleva något annat? En plats där boendet är den främsta reseanledningen och något riktigt unikt. Kanske vill du övernatta i en hängmatta, i ett lyxigt vindskydd eller på slottet med egna vilda djur. Här listar vi några av alla de unika boenden som finns att uppleva i Sörmland. Våga testa något nytt!

Pinterestladan

Det gamla hönshuset med lyxfrulle är ett helt unikt boendealternativ, som du sent kommer glömma. På Sörmlandsleden etapp 55 finns det gamla hönshuset som sen blev vindskydd, nu blivit unikt boende. Huset är idag inrett med stor omtanke för gästen, du kan bland annat hyra en SUP under din vistelse. Eller bara hänga i din privata ”Cavahörnan”. På morgonen ingår en lyxfrukost som självklart smakar magiskt i närheten till naturen. Besök ladans Instagram för mer information och bokning. 

Havrevreten Hängmattehotell & Glamping

På Havrevreten i Västerljung finns helt unika boendemöjligheter, både i hängmatta och i glampingtält. Hängmattehotellet beskrivs som ett bekväm naturäventyr. I ditt ”skogsrum” ingår bland annat halvpension, bastu och täcke. Det finns också tillgängliga aktiviteter som roddbåt, kajaker och SUP. Eller så lyxar du till det ordentligt med spaupplevelse, massage eller yogalektion. 

Foto: Havrevreten & Jarefalk Photography

Lindeborgs Eco Retreat
Bild: Lindeborgs Eco Retreat, aStory Kommunikationsbyrå
Lindeborgs Eco Retreat
Bild: Lindeborgs Eco Retreat, aStory Kommunikationsbyrå

Lindborgs Eco Retreat

Lindeborgs Eco Retreat ligger vackert belägen invid sjö och skog, utanför Nyköping. Retreaten är en del av en levande ekologisk gård på 74 hektar med traditionella slåtterängar till höns, får samt odling av en mängd olika grönsaker, frukter och bär. 

I Ekoladan hittar du en bastu med milsvid utsikt över Hallbosjön och rum och ekosviter för övernattning. Bredvid finns gårdsrestaurangen och ett orangeri för restaurangkvällar, konferenser och yogaretreats. Här serveras måltidsupplevelser skapade av några av Sveriges vassaste och mest hållbarhetsfokuserade kockar. 

Boendet i Ekoladan är mer än hållbart. Exempelvis så sker uppvärmningen genom en pyrolysprocess med biomassa från skogen. Koldioxiden som träden sugit upp ur luften blir kvar i kolet som sedan blir en kolbank i gårdens odlingar.   

Stora Sundby Slott

Stora Sundby Slott är ett utseendemässigt helt unikt slott med en oerhört spännande historia. Under de senaste åren ges möjlighet att besöka slottet på bokade visningar men också aktiviteter kring slottet, du kan till exempel ta en fika på det sommaröppna caféet. 

Under sommaren 2022 kan du under fyra datum boka måltidsupplevelsen Smaka på Sörmland, där det ingår boende i Snickarstugan, ett oerhört mysigt boende intill slottet. I framtiden kommer boendet att vara bokningsbart även via Airbnb. Har du en förfrågan redan nu kan du höra av dig till info@storasundby.com. Välkomna!  

Rocklösa Gård
Bild: Rocklösa Gård

Rocklösa Gård

Rocklösa gård ligger 8 km norr om Stjärnhov i Gnesta kommun, intill en sjö. Här bedrivs ett ekologiskt lantbruk, och i den mysiga gårdsbutiken kan man som besökare handla ägg, kött, fårskinn och garn från gården samt drycker och andra ekologiska delikatesser. 

Det finns flera charmiga stugor att hyra och boende i dessa kan kombineras i färdiga paket med cykelturer, vandring, turridning, överlevnadskurser, svampsafaris och paddling för en härlig helhetsupplevelse.  

Öster Malma

Barockslottet Öster Malma ligger vackert beläget med sina två flyglar vid Malmasjön, utanför Nyköping. Här kan du välja om du vill bo på vandrarhemmet, det nyrenoverade hotellet eller på självaste slottet. 

I restaurangen Jägaren erbjuds lunch, middag eller buffé med viltkött och lokala produkter, beroende på säsong. Se till att boka ditt bord i förväg för bästa möjliga upplevelse. I Öster Malma Wildlife Park kan du uppleva svenska vilda djur på riktigt nära håll. En sann naturupplevelse. 

Har vi missat något smultronställe? Tipsa oss på welcome@visitsormland.com

Fler platser att bo på i Sörmland

Dela detta: