Malmkopings-bad-och-camping

På Malmköpings bad och camping finns allt som behövs för en avkopplande semester

Det som får gästerna att komma tillbaka år efter år till Malmköpings bad och camping är kombinationen av det personliga välkomnandet, servicehusen som är i toppklass och läget, säger Carola Rydberg. 

– Vårt läge är perfekt, mitt i Sörmland, på lagom avstånd från allt.

Campingen ligger vid en vacker insjö som inbjuder till bad och aktiviteter vid den egna sandstranden. På området finns allt man kan behöva för en avkopplande semester. 

– Hit kommer föräldrar som har jobbat och slitit ett helt år och nu bara vill kunna ta det lugnt. Här kan de sitta med en kopp kaffe och en bra bok och se eller höra barnen som leker i närheten. Barnen håller sig sysselsatta hela dagen och kommer hem bara när de är hungriga.

 

Vill man inte laga maten själv så har Tom´s restaurang och café öppet hela sommaren.  

– Varje fredag och lördag har vi livemusik på verandan. Det är fri entré och man stannar så länge man vill. En del passar på att äta en god middag och lyssna på musiken, andra kanske tar en kopp kaffe eller ett glas vin. Det brukar alltid vara en härlig stämning. 

På Malmköpings bad och camping är man alltid nära den sörmländska naturen och samtidigt finns Malmköpings lilla centrum på behändigt gångavstånd, med butiker, post och Systembolag. 

– Vi har en stor trädgård och skogen alldeles intill. Gästerna kan ta med sig frukosten ut och sätta sig var de vill, berättar Marie.  

Naturnära aktiviteter som passar både gammal och ung 

När boken är utläst och man börjar känna för att röra på sig finns det gott om aktiviteter på Malmköpings bad och camping. Malmköpings museispårväg har hållplats vid campingen. Varma dagar hänger man kanske på sandstranden, där det också finns ett hopptorn. För hundar finns egen strand och dusch vid servicehuset. Vill man komma ut på vattnet så finns det båtar att hyra och fiskekort att köpa. Om inte solvärmen räcker till så har campingen en riktigt lyxig bastu, med plats för stora sällskap. 

Äventyrsgolf är en aktivitet som passar alla, både barn och vuxna. Banorna på Malmköpings camping är anpassade så att både nybörjare och de mer vana ska kunna spela tillsammans. På varje hål finns två vägar att spela, en lättare och en svårare. 

Det finns också goda möjligheter till skogspromenader och vandring, både kortare och längre sträckor. En etapp av den 100 mil långa Sörmlandsleden går precis intill campingen. För cykling finns Näckrosleden. 

 

– Det är många som har haft vår camping som ett stopp på vägen när de kommer norrifrån och är på väg ner mot Öland. Då stannade man här en eller två nätter. Sedan har de insett att varför ska de fortsätta ner, när allt de behöver finns här. Så nu stannar de en till två veckor istället, berättar Carola.

Foto: Malmköpings Bad & Camping
Foto: Malmköpings Bad & Camping

Servicehusen på campingen är i absolut toppklass, det största är 5-stjärnigt. Dessutom med kristallkrona i taket!

Malmköpings bad och camping har 180 campingplatser, 12 stugor och ett vandrarhem. För husbilar erbjuds också ställplatser, på gräsmatta i en mysig trädgård. Campingen är öppen året runt, under sommaren finns också café, pub och restaurang. På campingen tillämpas ett drop in-system, så ingen förbokning behövs.  

”Behöver du hyra husvagn eller husbil? CampToo har ett stort utbud runt om i Sverige, läs mer på: CampToo

Text: Elin Stenman

Dela detta: