Sök
Stäng denna sökruta.
Ruda Gård

En stark tradition: Sörmländsk kräftskiva

Att sommaren går mot sitt slut behöver inte bara vara tråkigt, för i slutet av varje sommar är det säsong för kräftfiske och kräftskiva – mångas absoluta favorittradition! Kräftfisket är nästintill en ritual för många och att sen samlas kring ett bord uppdukat med alla delikatesser är en av sommarens höjdpunkter. I Sörmland finns massvis av platser att fiska kräftor på och några ställen som bjuder in till kräftskiva, vi har listat ett fåtal av dessa.

Bomans Hotell i Trosa

Stor fest! 

Lördagen 7 september hålls den årliga kräftskivan på Bomans i Trosa. Här dukas långbord och som förrätt serveras kantarelltoast, innan man får hugga in på en generös buffé av svenska signalkräftor och mycket mer. Här får man hela paketet: buffén, sång, bubbel, gelato, DJ, bar och mycket mer.

Bomans Hotell
Foto: Bomans Hotell
Bommersvik Konferens
Foto: Bommersvik Konferens

Bommersvik

En magisk sommarkväll

Bommersvik bjuder in till sin uppskattade kräftskiva även i år. Här blir det kräftbuffé, musikunderhållning och övernattning. Om du vill kan du boka på möjligheten att följa med och fiska kräftorna i sjön Yngern. Det finns också tid till att basta och relaxa för dom som önskar.

Sunbyholm Kött & Fisk

För kräftskivan på hemmaplan

Om ni ska ställa till med kräftskiva hemma så är Sundbyholms Kött & Fisk ofta ett stort utbud av bra kräftor och andra skaldjur att handla med hem till festen. Deras hemsida är väluppdaterad, det går bra att handla där i förväg och hämta på lastkajen.

Sundbyholms Kött & Fisk
Foto: Sundbyholms Kött & Fisk
Gårdhammar
Foto: Gårdhammar

Gårdhammar

En upplevelse för alla

Hos Gårdhammar kan du följa med på en minnesvärd upplevelse för hela familjen, då ni kan följa med och fiska kräftor i Hjälmaren. Här ordnas med all utrustning ni behöver och ni fiskar på eget fiskeområde som garanterat har mycket kräftor, alla kräftor över 10 cm får man ta med sig hem. Vill ni så bor ni kvar i det charmiga ”Linus Hus” där man grillar eller kokar kräftor.

Hitta hit:

Vägbeskrivning vid bokning

Ruda Gård

Med naturen som närmaste granne

På Ruda Gård i Vingåker har det erbjudits kräftfiske och boende, under se senaste åren. Ni får all den hjälp ni behöver när ni fiskar på Tisnaren. Övernattning sker i charmiga sommarstugor mitt i naturen, för upp till 5 + 8 personer. Här finns också en flytande badtunna att hyra, om ni vill slå på stort.

Ruda Gård
Foto: Ruda Gård

Duka upp till kräftskiva hemma

De flesta välsorterade matbutikerna runt om i Sörmland erbjuder också lokalt fiskade kräftor. Det kan också finnas kräftor i din lokala delikatessbutik. Var gärna ute i god tid då de har en tendens att ta slut.

Vill du istället ha kräftorna direkt hem till dörren så hjälper Svensk Kräfta dig!

Text: Malin Ahnelöv  

Inspireras av Sörmland

Midsommar

Fortfarande osäkra på hur ni ska fira midsommar? Vi har samlat en mängd olika firanden och upplevelser i Sörmland. Midsommar 2023 i Sörmland Här samlar vi en mängd tips på

Läs mer »

Vinnande Naturupplevelse

Vinnande Naturupplevelse 360° Experience är en av kategorierna i 360° Eat Guide, där hela måltidsupplevelsen står i fokus. Syftet med kategorin är att uppmuntra svenska måltidsturismaktörer att lyfta sitt hållbarhetsarbete,

Läs mer »

Dela detta: