Foto: Bomans Hotell i Trosa

Här kan du sova med Bono eller Ketih Richards

På Bomans hotell i Trosa har varje hotellrum unik och personlig inredning. En sak har de dock gemensamt, i alla rum finns designerskor som du får låna. 

– Jag är skofetishist och det vill jag dela med mig av till mina gäster, säger Kristin Boman som äger och driver Bomans hotell i skärgårdsidyllen Trosa. 

Njut av skärgårdslugnet

Bomans Hotell har tagit fram ett vandringspaket där det ingår transport till Sörmlandsleden, picknick, trerätters middag och övernattning och frukost.  

– Intresset för utomhusaktiviteter har ökat och vi vill anpassa oss till det, säger Kristin Boman. 

 

Andra paket du som gäst på Bomans kan ta del av är stand-up-paddle board, så kallad sup, kajakpaddling, cykling eller varför inte dra fram på en elscooter i Trosas stadskärna eller på en längre tur. 

Den härliga trädgården är alltid är öppen. 

– Du kan komma hit och bara ta en dricka och lägga dig i en soffa i trädgården, säger Kristin och berättar att de också har en hamnkrog som är öppen på dagtid, Bomans bar.  

– Här kan du köpa härliga enkla sommarrätter, berättar Kristin.  

På Bomans hotell följs inga regler 

Kristin Boman följer inga regler om hur hotellrum ska se ut. Här är det hennes personliga intressen för mode, design och konst som bestämmer hur det ska se ut. Du kan bo i Hermès-rummet där hela taket är inklätt med inramade designsjalar eller rummet Grandezza med versacetapeter och mässingsbadkar. På Bomans får du mycket mer än bra mat och en skön säng, även om det också finns så klart. Men det är för den speciella miljön som många kommer hit. 

– Jag är inte ängslig av mig utan gillar att ta ut svängarna. Om du gillar avskalad, sval nordisk design ska du inte komma hit, säger Kristin.  

– Jag är inte ängslig av mig utan gillar att ta ut svängarna. Om du gillar avskalad, sval nordisk design ska du inte komma hit, säger Kristin.  

Foto: Bomans Hotell i Trosa

Kristin Boman tror att många gillar hotellet för att det finns en tydlig avsändare. Här delar hon med sig av sitt liv. Det är mitt blod, säger hon och kallar hotellet sitt tredje barn.  

– Jag har två riktiga barn också, säger hon. 

Foto: Bomans Hotell i Trosa

I matsalen hänger fotokonst av dottern som också har ett eget rum på hotellet som nu ska göras om.  

– Jag gjorde det när hon var fjorton och nu är hon tjugosju. Jag har en konstnär som målar nästan allt på hotellet och hon ska få måla ett porträtt av min dotter i rummet.  

 

En annan annorlunda inredningsdetalj är att många rum har ett badkar i närheten av sängen. 

– Jag tycker att man ska vara tillsammans när man bor på hotell, säger Kristin.  

Vad sägs om att bo tillsammans med Bono eller Keith Richards. Rummet Glimmer Twin är Kristin Bomans hyllning till Keith Richards vars väggar pryds av bilder på rockikonen. Även artisten Bono har fått ett eget rum liksom skodesignern Manolo Blahnik.  

Text: Anna Arnerdal

Dela detta: