Foto: Virå Bruk

Upplev skogen och de vilda smakerna på Virå bruk

Virå bruk ligger omgärdat av Kolmårdsskogarna. Här står naturupplevelsen i fokus.

– Det är en på samma gång mysig och modern anläggning. Ägarna, Caesar Åfors och hans fru Britt-Marie, har lagt ner hela sin själ för att bygga upp atmosfären här, säger Fanny Hanngren.

När du kommer till Virå bruk möts du av frisk luft, en sprakande brasa och ett varmt välkomnande från personalen.

– Vi är ett sammansvetsat team som verkligen tycker om att jobba med det här. Det gör att våra besökare möts av en vänskaplig känsla, säger Fanny Hanngren som är ansvarig för bokning och marknad.

Mycket på bruket handlar om jakt, viltvård och att ta tillvara på det som skogen erbjuder. Här njuter man av att komma nära naturen och samtidigt kunna koppla av i ett bekvämt boende. På Virå bruk finns också en toppmodern jaktbiograf för kulskytte inomhus.

– Möjligheten att prova få prova på jakt i en säker miljö leder till stark teambuilding för våra företagsgäster. Kombinationen av att man tar på sig ett stort ansvar, och att det är en häftig upplevelse, sätter igång snacket. Det fortsätter sedan långt in på kvällen och vår kunniga personal är gärna med i diskussionerna och svarar på frågor.  

 

I Viltköket tas köttet om hand av Virå bruks duktiga kockar. Här tillagas kronvilt, dov, älg, vildsvin, rådjur och vildand. De serverar även fisk från regionen, svamp från skogen och färska råvaror från gårdar i närheten. Restaurangen är öppen fredagar och även för lunch på lördagar.

– Det är en på samma gång mysig och modern anläggning. Ägarna, Caesar Åfors och hans fru Britt-Marie, har lagt ner hela sin själ för att bygga upp atmosfären här, säger Fanny Hanngren.

Foto: Virå Bruk

Det går också att boka matlagning som en aktivitet. Mindre grupper får ansvara för varsin rätt, under ledning av en erfaren kock. Sedan njuter hela sällskapet tillsammans av de olika rätterna.

 

Vistelsen på Virå bruk skräddarsys för att passa varje sällskap.

– Det är detta som gör att våra gäster blir så nöjda och ofta återkommer. Vi har kontakt både före och under besöket för att sy ihop så att allt flyter på och så att upplevelsen blir den allra bästa för just ditt sällskap.

Foto: Virå Bruk

Boka ditt paket för att njuta och umgås på Virå bruk

För enskilda sällskap erbjuder Virå bruk olika paket med bekvämt boende. Det går bra att hålla sig helt för sig själva.

– Det här är förstås en fördel nu under Corona-tider. Våra gäster kan komma ut till oss och koppla av utan att behöva vara rädda att smittas av andra sällskap. Även kontakten med personal kan minimeras om man vill.

 

I helgpaketen bokas Åmundstorpet eller Jaktcampen, där ni rår om er själva. Jaktcampen ligger precis vid Virlångens strand, och torpet ett stenkast från sjön. Här finns både enskilda sovrum, kök och mysiga umgängesytor. Efter en dag i skogen passar det extra bra att krypa

upp i soffan framför en sprakande brasa. I gårdsbutiken kan både viltkött och annat gott köpas.

– I vårt Njuta-paket ingår en förberedd frukost och 3-rättersmiddag. Våra kockar har lagat maten och ni fixar bara de sista detaljerna själva. I det lite enklare Umgås-paketet så är det självhushåll och ni tar själva med maten ni vill äta.

 

I helgpaketen ingår också tillgång till bastu, badtunna kan köpas till och sommartid kan man bada i sjön på den långgrunda sandstranden.

– Våra gäster uppskattar lugnet och närheten till naturen. Det går också att boka olika aktiviteter, vi anpassar oss och levererar den upplevelse som man önskar, säger Fanny Hanngren.

Foto: Virå Bruk

Dela detta: