Möbelmagasinet Second hand Sörmland

Upptäck Sörmlands Vintage & Second hand butiker

Det råder second hand-feber i Sverige och var och varannan person är på jakt efter nygamla klipp. Det fyndas överallt runt om i vårt avlånga land och ju mer du är ute på jakt, desto roligare blir det. I Sörmland finns massvis av roliga, udda butiker med vintage, second hand och loppisar, här har vi listat ett urval. Häng med och upptäck Sörmlands Vintage & Second hand – men kom ihåg att dubbelkolla öppettiderna innan du ger dig iväg och gör utrymme i bakluckan, för här ska fyndas!

Prima Gamla Grejer

Prima Gamla Grejer i Eskilstuna köper och säljer möbler och inredning – här hittar massvis av stolar, lådor, lamporm speglar osv osv. Butiken är full med gamla grejer, så här finns stor möjlighet att göra ett bra klipp – spana på deras instagram och facebook för utbud och i⁠nköp!

Prima Gamla Grejer Second Hand Sörmland
Foto: Prima Gamla Grejer
Stugan vid vägen Second Hand Sörmland
Foto: Stugan vid vägen

Stugan vid vägen

I Stugan vid vägen säljs härliga vintageprylar, småmöbler, återbruk och så bjuds det på massa inspiration. Det här stället är verkligen värt resan. Passa på att stanna till och njut av miljön runtomkring, samt passa på att besök den ekologiska Onsberga gård för att handla kött, chark osv.  

The Retro Brothers ​

The Retro Brothers drivs av två antikälskande bröder som säljer saker de köpt – och dom köper endast det dom själva tycker om. I den här historiska ladan finns massvis vackert och spännande att titta på och fynda. Dom här bröderna har stil!

The Retro Brothers Second Hand Sörmland
Foto: The Retro Brothers
Infinite concept Second hand Sörmland
Foto: Infinite Concept

Infinite Concept vid Taxinge Slott

Vid Taxinge Slott finns Infinite Concept som säljer noga utvald second hand med fin kvalité. Främst kläder, skor och accessoarer. Här finns märkeskläder och några guldkorn från de större kedjorna. Självklart passar man på att besöka norra Europas största kakbord på Taxinge Slott när man ändå är i krokarna! 

Möbelmagasinet

Mitt i Katrineholm ligger Möbelmagasinet, här finns givetvis massvis av möbler men också porslin, dekoration och glas. Här kan man hitta mycket roliga saker till hemmet! När du ändå är i Katrineholm, upptäck hela stadens utbud av söta butiker, restauranger och caféer.  

Möbelmagasinet Second hand Sörmland
Foto: Möbelmagasinet
IKEA Retuna Second Hand Sörmland
Foto: IKEA Retuna
Foto: IKEA Retuna

En alldeles unik IKEA butik

Världens första IKEA Second Hand butik finns i ReTuna, Eskilstuna och vilket spännande sätt att låta IKEA möblerna leva längre. Butiken är mer än bara en butik, den är också en del i ett större innovationsprojekt inom IKEA. Dom vill lära sig mer om varför vissa IKEA produkter blir avfall, vilket tillstånd de är i när de slängs, hur människor resonerar när de väljer att slänga sin produkter och hur stort intresset är för att köpa produkterna om vi lyckas rädda dem. Spännande och värt ett besök!

Qvartinge Antik

Qvartinge Antik är ett litet paradis för antikvitetsintresserade och loppisfyndare, en stor lada fullproppad med massvis av föremål och har legat här i 40 år. Inför shoppingen, ladda med en fika i deras nyöppnade café!

Qvartinge Antik Second Hand Sörmland
Foto: Qvartinge Antik

Text: Malin Ahnelöv

Fler ställen att handla på i Sörmland

Dela detta: