Foto: Trosa Stadshotell & Spa

Trosa Stadshotell & Spa – Genuint och charmigt hotell i skärgårdsidyllen

Trosa Stadshotell & Spa är ett traditionellt stadshotell med en över 150-årig historia. Detta hotell ligger vid torget i den idylliska lilla staden. Det är en utmärkt utgångspunkt för att utforska både Trosa och det sörmländska skärgårdslandskapet. 

 

Trosa är väl värt ett besök vid alla tidpunkter på året. Sommartid blommar staden upp och det myllrar av människor längs å-promenaden och i de små gränderna. Pastellfärgade trävillor med charmig snickarglädje kantar ån, som rinner genom staden. I den populära gästhamnen ligger båtar från både när och fjärran. Butiker och restauranger lockar med shopping, godsaker och mysiga uteserveringar. 

Foto: Rocco Gustafsson
Foto: Rocco Gustafsson

Vintertid är det lugnare i staden men fortfarande finns mycket att se och upptäcka. 

– Vi företagare i Trosa har ett bra samarbete och ser till att staden är levande året runt, säger Annika Forsgren, marknadschef på Trosa Stadshotell. 

 

Trosa ligger vid Östersjön och här finns goda möjligheter till bad- och båtliv. Du kommer enkelt ut i skärgården med olika turbåtar och kan också hyra kajak eller en egen liten båt. Även för den som hellre stannar på land så finns många aktiviteter att välja mellan. 

– Stadshotellets vandringspaket är mycket populära, säger Annika Forsgren. Våra gäster njuter extra mycket av den goda maten och att få koppla av när de har varit ute och rört på sig under dagen.

 

I vandringspaketen ingår middag med dryckespaket, övernattning och entré till hotellets spa-avdelning.  

– Vi skjutsar våra gäster till Tullgarn där de startar vandringen på Sörmlandsledens etapp 56. Den är ungefär 20 kilometer. Det brukar vara lagom för en dagstur när man också vill hinna med att njuta på hotellet. Det tar inte längre tid än en golfrunda, säger Annika. 

 

Skulle man hellre gå en kortare sträcka så går det också att ordna. Trosa Stadshotell erbjuder även flera andra paket. Då kan man kombinera övernattningen med till exempel golf, spa, kajak eller cykel.  

Njut av god mat och koppla av med spa 

Restaurangen på Trosa stadshotell har varit en samlingspunkt både för Trosa-bor och turister sedan slutet av 1800-talet. Många prominenta gäster har passerat under kristallkronorna. Här serveras vällagad mat med utgångspunkt i lokala och ekologiska råvaror. I de olika hotellpaketen ingår middag men det går såklart bra att äta här även om man inte kommer att övernatta. 

 

Trosa har en lång historia som bad- och kurort.  

– Våra spa-paket är också en favorit bland gästerna. Nu i Corona-tider har vi fått göra speciella anpassningar med bokade tider i relaxavdelningen. Det betyder att vi inte kan ta in lika många gäster som vi brukar, men det fungerar bra. Tänk bara på att behandlingar måste bokas i förväg, påminner Annika. 

Inför besöket 

Annika tipsar också om att gå in och titta igenom hotellets egen hemsida innan man gör sin bokning. 

– På vår hemsida finns allt vi erbjuder. Här kan du läsa på och förbereda dig så att du får ut allt du önskar av din vistelse hos oss. 

 

På hemsidan kan man också läsa om de anpassningar som hotellet har gjort med anledning av Corona-pandemin. 

– Vi har fått mycket positiv feedback från våra gäster, de känner sig trygga med de insatser som vi har gjort. Vi har till exempel satt ut markeringar för att påminna om att hålla avstånd, det finns handsprit utplacerat på hotellet, vi har minskat antalet bord i restaurangen och infört bokade tider i spa-avdelningen. 

 

Något som gästerna alltid pratar gott om är hur välkommen man känner sig på Trosa Stadshotell & Spa. Det här är ett litet hotell i en liten stad, där det personliga mötet är viktigt. 

Foto: Trosa Stadshotell & Spa
Foto: Trosa Stadshotell & Spa

Text: Elin Stenman
Foto: Rocco Gustafsson

Dela detta: