Välkommen till ett slott för hela familjen med park och trädgård, makalös natur, djur och kultur för både vuxna och barn i Sörmlands största naturreservat.

Från maj till oktober anordnas slottsvisningar, flera utställningar och årliga evenemang som till exempel vårmarknad, Barnens Nynäs och Lanthästens dag.

Ströva på vandringsleder, klappa får och plocka ägg. Paddla, bada, fiska eller ta en cykeltur. Botanisera i trädgårdsbutik och museibutik. Besök Restaurang Nynäs i det gamla orangeriet.

Ungefär en halvmil norrut längs väg 219 ligger Långmaren som idag är museigård. Här finner du en välbevarad liten arrendegård vackert belägen i ett gammalt kulturlandskap med beteshagar, hassellundar och ängsmarker. Här kan du avnjuta en god fikastund eller få en guidad visning.

Det gamla bränneriet från 1800-talet ligger bredvid Rundbosjön och är numera ett året runt öppet vandarhem. Köket är modernt utrustat och har en tillhörande matsal. För den som hellre vill bo i egen stuga finns flera att välja på.

 

Kontaktinformation

Adress:
Nynäs slott
Nyköping Ö
611 99 Tystberga, Sverige

Telefonnummer:
070-333 04 76

Hemsida: http://www.nynasslott.se/

E-post: info.museet@dll.se

Öppettider

söndag 11:00 - 17:00
måndag 11:00 - 17:00

Faciliteter

Lunch
Friluftsbad/Utomhusbassäng
Skogsmark
Café
Cykeluthyrning
Fritidsfiske
Kanotuthyrning
Kreditkort accepteras
Lekrum för barn
Restaurang med fullständiga rättigheter
WC/Toalett
Ängsmark
Vandringsled
Badstrand
Kaffe/Te
Parkering
Bussparkering


Dela detta:

Dela på facebook
Facebook
Dela på twitter
Twitter
Dela på linkedin
LinkedIn
Dela på email
E-post

Hitta hit