Monas deli

Monas Deli

Vi på Fors Säteri är sedan 40-talet specialister på att föda upp grisar. Här följer vi grisen från födsel till slakt. Våra skinkor är från speciellt utvalda grisar som vi fött upp. Skinkorna är styckade specifikt efter våra önskemål för att få den rätta formen för en fulländad lufttorkad skinka.

​Ett välsmakande havssalt är den enda tillsats som skinkorna behandlas med. Skinkorna får efter saltningsperioden hänga och mogna och blir redo att njutas av tidigast efter ett år beroende på storlek och mognadsgrad. Skinkan har då tappat upp till 25% av sin ursprungliga vikt på ca 10 kg.

​Tillredningen av skinkan kan liknas vid den som finns i Italien, men vår skinka är mindre fet. Efter saltning och kylning lufttorkas skinkan i 16-20° C. Varje skinka kontrolleras individuellt under hela tillverkningsprocessen.

Faciliteter:

Ej angivet.

Kontaktinformation:

Monas Deli AB
641 97 Katrineholm, Sverige
070-870 25 59

Öppettider:

Dela detta: