Lyx utan krav

Det ska kännas lyxigt och avslappnat att vara hos oss på Blommenhof, säger Marie Alexandersson. Hit ska du komma för att bli ompysslad och ha det bra i sommar.

Lätt att vara utomhus 

Till sommaren 2020 köpte Blommenhof Hotel in fler utemöbler så att fler kan sitta ute i den vackra trädgården.  

– Vi har en stor trädgård och skogen alldeles intill. Gästerna kan ta med sig frukosten ut och sätta sig var de vill, berättar Marie.  

I trädgården finns också en lekpark och boulebanor. Det är lätt att vara utomhus på Blommenhof 

– Vi har en stor trädgård och skogen alldeles intill. Gästerna kan ta med sig frukosten ut och sätta sig var de vill, berättar Marie.  

Foto: Hotels.com

God mat för alla 

Blommenhof står maten i fokus. Det är en del av konceptet enkel lyx. God, vällagad mat med mycket lokalproducerade råvaror.  

– Vi har både en sommarbuffé, a’ la carte och en trerätters sommarmeny, berättar Marie. 

Sommarbuffén ska vara prisvärd och hjälpa barnfamiljer att välja vällagad mat på Blommenhof hellre än snabbmat som är sämre för hälsan. Eller vad sägs om italienskinspirerade rätter kombinerade med nordisk finess, så som pastasallad, marinerad kycklingfilé och rökt fisk som de röker själva i restaurangen.  

– Vi vill att alla ska känna att det är ett alternativ att äta hos oss, säger Marie Alexandersson. 

För de sköna sommarkvällarna har de också lyxiga frozen-drinkar med till exempel mango och ananas eller andra härliga frukter och bär.  

Utomhusaktiviteter på nära håll 

Tre golfbanor finns i närheten av Blommenhof och som sagt ligger skogen precis intill och erbjuder sköna vandringar. Du kan låna cyklar gratis och ge dig ut på en längre tur. Vill du kan du köpa vandrings- eller cykelpaket och då får då med dig en matsäck för dagen.  

 – Det är bekvämt och enkelt, så som vi vill att det ska vara här. På sommaren ska det vara enkelt, tycker Marie.  

 

Utflyktsmålen är nära och många. Det är inte långt till havet och det finns fina insjöar att ta sig till. Marie Alexandersson tipsar om några personliga favoriter: 

Foto: Blommenhof.se

– Jag tycker mycket om Femöre, Linudden och Stendörren, säger hon och nämner även möjligheten att ta en glass och strosa nere i hamnen i Nyköping. 

 

Från Blommenhof är det 800 meter till järnvägsstationen i Nyköping. Det tar en tio minuter att cykla till torget och du kan rulla ända ner till hamnen. För att få den där härliga glassen. Hemåt får du kämpa lite mer men när du väl är framme på Blommenhof igen kan du kasta dig i en soffa i trädgården och dricka en välförtjänt kopp kaffe. 

 

– Kaffe finns alltid, det bjuder vi på, säger Marie Alexandersson.

Text: Anna Arnerdal

Dela detta: