Sök
Stäng denna sökruta.
hotelmalmkoping

Hotel Malmköping – njut av mat och avkoppling bland trädkronorna

Bland ståtliga tallar på Plevnahöjden ligger Hotel Malmköping. Naturen finns bokstavligen precis utanför fönstret.  Även inne i hotellet har man valt att ta in så mycket naturkänsla som möjligt. Här kan du koppla av och njuta av fantastisk mat, i hjärtat av Sörmland.

 

Har du tur bjuder Malmköping på riktigt vackert väder när du kommer till hotellet. Du checkar snabbt och smidigt in. Slå dig sedan ned på uteplatsen, i doften av solvarma tallar. Med ett bubblande glas Prosecco, eller en annan favoritdryck, känner du den rätta semesterkänslan direkt.

 

Ännu mer avslappnad blir den som väljer att ta ett bad i jacuzzin, eller ett bastubad i hotellets relaxavdelning. Vill man vara lite mer aktiv finns också boule och minigolf.

 

Det som Hotel Malmköping kanske blir allra mest uppskattat för är den goda maten.

Vår ägare, Rolf Lydahl, tog över hotellet för nio år sedan. Han har haft en väldigt tydlig vision för vad Hotel Malmköping ska stå för. Där ingår att maten ska vara lokalproducerad och vällagad. Köttet vi serverar kommer från glada kor som fått vara ute i sörmländska hagar. Det vet vi eftersom det kommer från Lydahls egen KRAV-märkta gård, säger Sofia Tinglöf Fredriksson, hotellchef.

 

Sommartid skördar kockarna grönsaker och kryddor direkt från det egna trädgårdslandet intill hotellet. Det går inte att få mer lokalproducerade och färska råvaror.

 

Inte bara lunch och middag smakar bra. På Hotel Malmköping startar dagen med en härlig frukost.

Vi får mycket beröm för vår frukost, säger Kajsa Ekstrand, sälj- och bokningschef. Vi tillhör Best Western Hotels and Resorts och därför erbjuder vi ”Best Breakfast”. Till det mycket uppskattade konceptet hör ”Meet the locals” och när vi fick det här till oss så kände vi att det här passar perfekt för oss. Vi gör sedan länge egna marmelader, egen müsli, bakar vårt eget bröd och vi skördar som sagt från egna odlingar.

Småstadsidyll i hjärtat av Sörmland

Malmköping är en liten småstadsidyll präglad av sin historia som regementsstad. Här finns fina miljöer att strosa runt i. Köpingen tillhör Flens kommun som gränsar till Katrineholm, Eskilstuna, Strängnäs, Gnesta och Nyköping. Till Stockholm är det bara drygt en timmes resväg. Malmköping ligger verkligen i hjärtat av Sörmland, med nära till alla besöksmål som finns i regionen.

 

Hotel Malmköping ligger på Plevnahöjden. Platsen har fått sitt namn från staden Plevna i Bulgarien. Det var nämligen därifrån den typen av skyttegravar, som soldaterna i Malmköping grävde, kom. När man promenerar i skogen runt hotellet kan man se vallar och diken som är lämningar från soldaternas övningar.

– Vi har lyxen att Sörmlandsleden går precis utanför hotellet och vi erbjuder vandringspaket. Nu under Friluftsåret 2021 vill vi lyfta fram det lite extra, säger Kajsa. I paketet ingår att vi ordnar med taxi till startpunkten och sedan vandrar man tillbaka till hotellet. Man kan välja mellan att gå en mil eller en halvmil. Med sig från hotellet får man en härlig fikakorg. Efter vandringen känns det extra skönt att koppla av i vår relax, att basta eller bada i jacuzzin och sedan njuta av en riktigt härlig middag i restaurangen.

 

Hotellpersonalen tipsar gärna om fler aktiviteter.

– Kontakta oss innan bokningen om ni vill ha hjälp att sätta ihop ett bra paket. Alla gäster har ju olika anledningar till att de kommer till oss och vi kan hjälpa till att boka till exempel golf, öl- och vinprovningar, utflykter och att göra anpassningar så att vistelsen här blir den bästa.

 

– Vi får väldigt bra betyg för vår service och det är vi såklart glada för. Vi vill alltid ge gästen vad de behöver. Ibland utan att de ens visste själva vad det var, säger Sofia och skrattar.

 

Även om Corona-pandemin har gjort att det varit ett tufft år för hela hotellbranschen ser Hotel Malmköping positivt på framtiden.

Våra gäster känner sig trygga med de anpassningar som vi har gjort. Vi har såklart inte kunnat ha konferenser och stora fester som vi brukar, men privatgästerna fortsätter att komma.

 

Nya satsningar har gjorts i restaurangen, med bland annat utökade öppettider.
– Vi har till och med kunnat nyrekrytera. Vi har tagit den här perioden för att utvecklas och satsa framåt. Nu ser vi fram emot att fira 10-årsjubileum nästa år, säger hotellchefen Sofia Tinglöf Fredriksson.

Foto: Hotel Malmköping

Text: Elin Stenman

Dela detta: