Foto: Rocco Gustafsson

Hornuddens trädgård

Foto: Rocco Gustafsson
Foto: Rocco Gustafsson
Foto: Rocco Gustafsson

Gör ett besök på Hornuddens Trädgård utanför Strängnäs, här finns en gårdsbutik, ett hyllat café med restaurang. Allt i ett fantastiskt läge precis intill Mälarens strand. Med ledorden TROVÄRDIGHET, UTVECKLING, RESILIENS och FÖREBILD vill Hornudden vara med och bidra till en god värld för kommande generationer genom att odla ekologiskt, servera schysst mat och dryck, delge sina erfarenheter och kunskaper och samtidigt ha skoj tillsammans med sina gäster.

 

I det prisbelönta caféet kommer en stor del av råvarorna från deras egen ekologiska odling och alla inköpta råvaror är ekologiska eller “utvalt schyssta”. Maten på menyn är inspirerad av sydeuropa eftersom man odlar främst tomater, basilika och paprika på gården. På Hornudden lagar man mat och bakar, bara sånt som man själv gillar.

 

Det är många som gillar Hornuddens mat och bakverk, 2016 & 2017 blev man ”Årets hållbara Café” i White Guide Café.

  • ”För att med fortsatt bravur skapa en komplett upplevelse för alla sinnen med hållbara fikastunder i hjärtlig miljö, där allt – från jord till fikabord – är ekologiskt (2017).”
  • ”För att ha skapat en helgjuten caféupplevelse där allt andas kvalitet och genuin hållbarhet med ett utbud som är både säsongsanpassat och genomsmarrigt (2016).”

 

I gårdsbutiken hittar du lokala ekologiska produkter, Hornuddens prisade såser och marmelader och produkter från kollegor i närområdet. Butiken har även en hel del ekologiska teer, godis och den bästa chokladen. Du kan även köpa Cider från den prisade producenten Pomologik. Passa på att smaka cidern i caféet och köp hem för att dina vänner också ska få smaka den bästa hantverkscidern i Sverige. När det är säsong kan du även köpa tomater, gurka och en del andra grönsaker – beroende på vad som finns och vad man hinner skörda.

 

Öppettider

Onsdag- söndag.

Caféet är öppet kl. 11-17.

Lunchservering är öppen kl. 12-15.

Alltid stängt måndagar och tisdagar.

 

På Hornudden finns gott om bord och stolar. Om det behövs ställer man fram fler. Det är glest möblerat, man håller avstånd och jobbar enligt FHM direktiv och följer Miljöenhetens råd.

 

Läs mer: https://hornudden.net

 

Foto och text: Rocco Gustafsson

Dela detta:

Dela på facebook
Dela på twitter
Dela på linkedin
Dela på pinterest
Dela på email