Skärgårdsvåfflan Hund

Vårt hundvänliga Sörmland

Att addera en hund till familjen är mer populärt än någonsin och under ”Corona-året” var det många som tog just det beslutet. Självklart vill man ha med sig sin pälskling mest överallt, kanske främst på semestern! Vi listar ett litet urval av alla ställen i Sörmland där din hund får hänga med men också känner sig extra väl omhändertagen.

Två små svin Hund
Foto: Två små svin

Två Små Svin B&B

När Visit Sörmland besökte Två Små Svin bjöds den fyrbenta på massa gos men också en hel tallrik med leverpastej. På deras uteservering och i några av rummen är hundar varmt välkomna och dom kommer definitivt vilja komma tillbaka. 

Skottvångs Grufva

Skottvångs Grufva är en spännande, historisk plats med restaurang, café, museum och livemusik. I värdshuset så lagas maten från grunden och i säsong. Här är hunden välkommen både inne- och utomhus. 

Hitta hit:

Skottvångs Grufva
Bild: Skottvångs grufva
Hellmanska Gården
Bild: Hellmanska Gården

Hellmanska Gården

Butik, café, trädgård och bageri. Hellmanska är ett litet besöksmål i sig själv och ett perfekt stopp när du besöker Nyköping. Cafét håller till i den gamla stallängan och i dess vackra glashus får du sitta med din hund. Cafét är ett KRAV-café med mycket hög kvalitet och mycket hemmagjort. Här håller också Bondens Nära till där du kan köpa produkter från bönderna runtomkring, håll utkik i deras kanaler för information! 

Sundbyholm Badplats

På Sundbyholms Badplats är hundar välkomna att svalka sig från den härliga sandstranden. Här finns även bekvämligheter som toalett, lekplats, handikappsramp och grillplats. Här kan man ha en heldag för alla!

Hundbad
Foto: Privat
Bergs Gård
Foto: Bergs Gård

Bergs Gård i Trosa

På Bergs Gård kan du kombinera en vacker skogspromenad intill gårdscaféet där din hund är välkommen, både inne och ute. Gården är ett ekologiskt lantbruk med försäljning av eget kött, fikabröd, skafferivaror m.m. Perfekt utflyktsmål!

Skärgårdsvåfflan

Säsongsöppet våffelcafé med våffla även på hundmenyn (!), ute i skärgården. Finns både salta och söta våfflor. Öppnar på midsommardagen, missa inte!

Skärgårdsvåfflan Hund
Foto: Skärgårdsvåfflan
Fridhems Kaffestuga
Foto: Fridhems Kaffestuga

Fridhems Kaffestuga

En supermysig kaffestuga samt gårdsbutik. Kaféet ägs och drivs av närliggande bondgården som har sin gårdsförsäljning av bland annat kött och mjölkprodukter i anslutning till kaféet. Utomhus och på övervåningen är hundar välkomna.

Södertuna Slott

På vackra Södertuna Slott är din hund varmt välkommen överallt utom i restaurangen. Här får man en underbar vistelse med hundpromenader i skog och mat, övernattning och fantastisk mat. 

Hitta hit: 

Södertuna Slott
Foto: Södertuna Slott

Text: Malin Ahnelöv

Har vi missat något smultronställe? Tipsa oss på welcome@visitsormland.com

Fler saker att se och göra i Sörmland

Apelago

På Apelago finns vi som brinner för upplevelser i...

Visa »

Dela detta: