Engsholms Slott

Din guide till spa & relax

Längtar du efter återhämtning, värmande bastubad och tystnad? Kallare väder utomhus bjuder in till härliga, välgörande inomhusaktiviteter som spa & relax. Här kommer en guide till några av Sörmlands härligaste platser för återhämtning. Unna dig att hitta en ny favorit för spa och relax i Sörmland. 

Hedenlunda Slott
Foto: Hedenlunda Slott

Hedenlunda Slott

Här får man njuta av björkbastu, aromabastu, kanelbastu, fotbad, isskrubb, kneipphink samt bad- och bastudäck med förtrollande utsikt över Hedenlundasjön. Du kommer rekommenderas att genomgå du Slottsbadets sparitual – följ med på en resa som berör alla dina sinnen. Vid ankomst får du ett kit med ljuvliga spaprodukter från vårt eget märke Kurēn som du använder dig av i ritualen. Sparitualen genomförs i förutbestämd ordning, där kroppen gradvis får vänja sig vid kontrasterna av varma och kalla källor. Du går tillsammans med ditt sällskap och ritualen tar ca 2 h. En upplevelse för kropp och själ. 

Blommenhof Hotell

I Skogens Ro upplever du en känsla av spa och relax i Sörmland. Här sätter du dig till ro och slappnar av på den varma mosaikbänken och du känner Kolmårdsmarmor under fötterna. Upplev själv hur naturens material hjälper dig att finna lugn, och det sägs att skogen ger ro, och den känslan vill vi förmedla i allt från materialval, färger och atmosfär. Du finner du en pool, bastu, ångbastu, vilstolar, mysiga soffor, biljard, sällskapsspel och ett stort urval av magasin. Prova att öka din blodcirkulation med att växla från bastuvärme till kyla i vår kneipp-dusch. Dra i snöret och få en kallvattenhink tippad över dig. Det är riktigt uppfriskande!

Det finns även gym med bl.a. löpband, roddmaskin och crosstrainer.

Blommenhof Hotell
Foto: Blommenhof Hotell
Sund Nergården
Foto: Sund Nergården

Sund Nergåden

En sörmländsk oas för vuxna. Här njuter du av det varma lugna vattnet i en jacuzzi vid den underbara vyn över sjön. Det varma badet är öppet året runt och är bokningsbart för privat stund, för boende gäster. Du kan också nyttja den underbara bastuflotten. Efter en promenad ner för naturstigen och trapporna ner till sjön finner ni en bastuflotte. Mellan stunderna i bastun kan du bada i sjön, i isvaksbad när isen lagt sig. Här bokar du också din privata tid. 

Trosa Stadshotell & Spa

Harmoni och avkoppling. I Stadshotellets sparelax här finns aromarummet som är ett rum för avkoppling, här blir du behandlad med aromaterapi, genom att du andas in den aromaolja som finns i luften. Kryp ner i 38 gradig varm källa och känn hur musklerna slappnar av. Torrbastun håller ca 80 grader och ångbastun ca 45 grader. Vill du ”basta på riktigt” och verkligen sätta fart på cirkulationen, finns en kallvattentunna i taket utanför bastun. I spaloungen bjuds det på te, juice och frukt. Här finns också en bar om du vill beställa något mer eller bara sitta och vila.

Det finns ett träningsrum med löpband, crosstrainers, roddmaskin, skidstakningsträning samt lättare vikter.

Trosa Stadshotell & Spa
Foto: Trosa Stadshotell & Spa
Engsholms Slott
Foto: Engsholms Slott

Engsholms Slott

I Engsholms Strandateljé vid havet, finns två vedeldade basturum med utsikt över Östersjöns vatten. Boka en weekend på slottet och njut av lugnet. Strandateljén kan också abonneras av ett företag åt gången och förutom att bada bastu, finns här ett härligt relaxrum och brygga. Boka en mysig AW, en buffémiddag, grillbuffé eller kanske en kräftskiva. Här är perfekta platsen om ni är en grupp på ca 15-20 personer och vill vara helt för er själva.

Text: Malin Ahnelöv

Har vi missat något smultronställe? Tipsa oss på welcome@visitsormland.com

Andra härliga hotell att bo på i Sörmland

Dela detta: