Sök
Stäng denna sökruta.
Jerv Pizza & Bar

Sörmlands bästa pizzor

Pizza är om möjligt mer populärt än någonsin och allt fler ställen dyker upp där pizzan görs med kvalitetsråvaror och stor kärlek. Flera ställen runt om i Sörmland satsar på surdegsbotten, närproducerade råvaror och Italienimporterade vedugnar. Det finns också möjlighet att själv baka sin pizza, med dina favorit-toppings. Häng med och upptäck riktigt bra hantverkspizza!

Tipo 00 - A Taste Of Napoli

 

När bröderna Isho bestämde sig för att öppna en egen pizzeria var visionen klar– att introducera den napolitanska pizzatraditionen till Eskilstunaborna. Från en farbror med tomatsåsen i blodådrorna fick de en gång i tiden lära sig hantverket. Tjugofem år senare och efter ett och ett halvt års provbakande och justerande av mer än tusen degar så var bröderna redo att presentera sitt koncept. I slutet av 2019 öppnade de dörrarna till sin pizzeria namngiven efter det karaktäristiska finmalda Tipo00-mjölet. Här blir man inte besviken!

Tipo 00 - A taste of Napoli
Foto: Tipo 00 - A taste of Napoli
Femhundragrader Hälleforsnäs
Foto: Femhundragrader Hälleforsnäs

Femhundragrader Hälleforsnäs

I häftiga gamla brukslokaler i Hälleforsnäs erbjuds idag fantastiskt bra pizza. Här bakas pizzadegen med det finaste av mjöl hastigt i rejält varm ugn, tillsammans med riktigt fina råvaror. Mozzarellan hinner smälta perfekt och ut kommer en magisk pizza, som om den vore direktimporterad från pizzans hemstad Neapel. Boka bord för att försäkra dig om att få plats!

Orangeriet

Orangeriet är en del av omtyckta Parken Restaurang & Bar i Katrineholm, som Tommy Myllymäki och Kristofer Winnerhed står bakom. Här avnjuter du vedugnsbakad pizza, en espresso eller ett glas vin. Statuerar sig som en restaurang för alla människor och alla tillfällen. Alla bord är drop in och på sommaren är den mysiga uteserveringen öppen.

Orangeriet
Foto: Orangeriet
Jerv Pizza & Bar
Foto: Jerv Pizza & Bar

Jerv Pizza & Bar

Jerv Pizza & Bar i Strängnäs har mycket kul vin och öl med hög kvalité men också supergod napolitansk stenugnsbakad pizza. Hela utbudet är riktigt genomtänkt och coolt men väldigt trevligt och inbjudande. Här finns också klubben Soda som ibland bjuder in till temakvällar och live. Håll koll i deras kanaler för all info.

Palstorp Äventyrsgård och Skogsby

 

Här får ni göra egna pizzor! Boka in er för en mysig stund i skogsköket. I skogsköket finns en vedeldad bakugn där ni kommer att baka de godaste av pizzor. Palstorp har tagit fram ett recept med smak från Sörmland – Palstorps skogspizza. En vedugnspizza med tomatsås, grönkål, paprika, röd lök, champinjoner, flatrökt vildsvin från Vrena Vilt. Denna toppas sedan med små gröna blad och krämig kantarellost. Pizzan är jättegod även som vegetarisk.

Palstorp Äventyrsgård och Skogsby
Foto: Palstorp Äventyrsgård och Skogsby

Text: Malin Ahnelöv

Inspireras av Sörmland

Reportage – Jul på Ändebols

Jul på Ändebols Gård Ändebols gård är ett litet ekologiskt lantbruk mitt i Sörmland, tre mil utanför Katrineholm mot Nyköping. Den välsorterade gårdsbutiken med många ekologiska och närproducerade varor är

Läs mer »

Dela detta: