Parken zoo

Parken Zoo – Nära möten med djur från hela världen

Parken Zoo är en lagom stor djurpark. Här får hela familjen umgås, vara utomhus och lära sig mer om världens djur tillsammans. Det är lätt att ta sig runt i parken och att snabbt känna sig hemma.  

– Allra bäst trivs familjer med lite mindre barn hos oss, men vår fina djurpark passar för alla åldrar, säger Sofia Larsson, VD för Parken Zoo.  

I entréavgiften ingår även nöjespark och bad, när det är säsong för det.  

– Vi är så glada att få slå upp portarna till parken igen. I dessa tider är det extra viktigt för både barn och vuxna att få uppleva äventyr tillsammans på ett säkert sätt. Utomhus, på avstånd, sa Parken Zoos VD Sofia Larsson inför säsongspremiären i maj, 2021. 

 

Från den 1 juni, har man äntligen fått öppna även nöjesparken igen efter att man tidigare har tvingats ha stängt på grund av Corona.  

– Vi är måna om att säkerställa ett tryggt besök men också en spännande upplevelse.  Vi vet att många har längtat efter att få åka karuseller och har därför tagit fram riktlinjer och åtgärder så vi kan öppna på ett ansvarsfullt sätt, säger Sofia Larsson. 

 

Nu under sommaren 2021 måste alla boka sitt besök i förväg, eftersom man tar in ett begränsat antal besökare. Det gäller både om man väljer att betala entré för en dag, och om man har säsongskort. Bokningen görs smidigt på Parken Zoos hemsida. 

Foto: Parken Zoo

Från ulligt och gulligt till exotiska rovdjur 

Bakom varje hörn i Parken Zoo väntar nya möten med små och stora djur. För barnen är det kanske ändå mest spännande med Lilla Zoo. Tamdjursdelen Lilla Zoo breder ut sig på en yta som är lika stor som tre fotbollsplaner. Här kommer barnen riktigt nära djuren. Om du har tur kan du få klappa, men allt sker på djurens villkor.  

– Våra duktiga djurvårdare lär ut djurens kroppsspråk och hur man respekterar dem, säger Sofia.  

 

I djurparken finns inte bara ulliga, gulliga tamdjur. Här finns också exotiska djur som komodovaraner, lejon och rosa flamingos. Och ett och annat djur som du kanske inte ens kände till före besöket. 

Djurparker spelar en viktig roll i bevarandeprojekt av utrotningshotade arter. Avelsprogrammen ska säkerställa att det finns en frisk population av de hotade djuren på djurparker, om det värsta skulle hända och de blir utrotade i naturen. Man bedriver också forskning och utbildning. 

– Idag när många människor lever på avstånd från djur och natur blir besöket i djurparken ett viktigt sätt att lära sig mer om vad djuren behöver och hur vi människor påverkar deras förutsättningar. Även att få möta och komma nära tamdjuren är viktigt. Då utvecklar vi människor vår medkänsla för djuren och det gör oss mer miljömedvetna.  

 

Bo på Zoo 

Djurparken passar bra för en dagsutflykt, på lagom avstånd från Stockholm och Mälardalen. Men vill man verkligen hinna med att upptäcka allt i parken, åka karusell och bada så rekommenderas att dela upp besöket på flera dagar. Med ett säsongskort sparar man in entréavgiften redan efter två och ett halvt besök. 

I Parken Zoos egen camping och stugby bor du granne med både djurparken och Tuna Park, ett köpcenter med över 60 butiker. Stugorna är ljusa och trevliga och håller hög standard. Det finns gott om plats för den som väljer att campa i egen husvagn, husbil eller tält. Flera hotell i Eskilstuna erbjuder också Parken Zoo-paket. 

 

– Det bästa med att komma till Parken Zoo är att hela familjen får umgås tillsammans, vara utomhus och samtidigt lära sig så mycket, säger Sofia Larsson och hälsar alla besökare välkomna. 

Dela detta: