Sök
Stäng denna sökruta.
Foto: Kolmården.se

Nära till Kolmården

För många så är närheten till Kolmården som är Nordens största djurpark en stor fördel med Sörmland. På Kolmården hittar ni djur från världens alla hörn och flera roliga aktiviteter för familjen! Kolmården håller öppet helger till och med den 1 November, dessutom har de öppet hela höstlovsveckan! Kom ihåg att boka i tid, på grund av Corona släpps endast ett begränsat antal gäster in i parken. Kombinera ett besök på Kolmården med en hotellvistelse på ett av Sörmlands barnvänliga hotell.

Foto: Stua

Bo i Slottsmiljö och upptäck kusten

Med bara 40 minuter till Kolmården är Stjärnholms Slott ett utmärkt boende för en höstlovsvistelse. Bo på vackra Stjärnholms Slott i Oxelösund, efter en dag på Kolmården kan ni komma tillbaka, äta fantastiskt mat och vila upp i er i vackra slottsrum.

Här kan ni upptäcka Sörmlands skärgård och svensk militärhistoria på Femörefortet som håller höstlovsöppet. Vill ni leka av er ännu mer, är det bara ett stenkast till Boda Borg där hela familjen kan lösa klurigheter tillsammans.

Upptäck Nyköping

I Nyköping finns det flera trevliga boenden och massor av aktiviteter! Besök Palstorps Äventyrsgård och Skogsby och spring av allt lek och bus som finns i kroppen. Hos Öster Malma kan ni förutom att äta gott besöka deras Wildlife Park där ni kan se svenska vilda djur i deras naturliga miljö. Besök årets museum 2020, Sörmlands Museum och lär er mer om Sörmland och dess historia. 

Blommenhof Hotell och Konferens

Bo i en avslappnande miljö med närhet till Nyköping på Blommenhof. Trädgården med Linnéas lekpark är som gjord för bus och lek och i skogen finns gott om bär och blommor att upptäcka

Sunlight Hotell och Konferens

Sunlight hotell som en gång var en tvålfabrik kan ni bo hela familjen och bli väl omhändertagna. Här har de flera olika paket att välja bland, ni kan njuta av deras SPA eller varför inte ta ett go cart paket? 

Foto: Blommenhof Hotell
Foto: Sunlight

Tre Sörmländska besöksmål

Från Oxelösund och Nyköping är det inte långt till flera roliga aktiviteter runt om i Sörmland, ta en dagstur till ett av dessa tre ställen och upplev en annan del av Sörmland! 

Djurparken på Parken Zoo håller öppet under höstlovet för att bjuda på spännande aktiviteter! Trots att det blivit kallare är många av djuren aktiva, Lilla Zoo med tamdjur som man får klappa håller öppet och det finns flera aktiviteter att delta i runtom i djurparken. Läs mer här!

Foto: Parken Zoo

Arsenalen är ett museum över Sveriges militärhistoriska. Här hittar ni flera spännande utställningar och aktiviteter. Bland annat har Arsenalen ett 70-tal militärfordon och du har möjlighet att följa med på en åktur i bandvagn. Läs mer om Arsenalen och deras öppettider på hemsidan.

Foto: Arsenalen

Äventyrsbanan hittar du i Vilsta Naturreservat i Eskilstuna. Det är en höghöjdsbana för den som vill ha ett äventyr på höjden. Förutom äventyrsbanan, erbjuds flera andra roliga aktiviteter. Läs mer på deras hemsida och kolla deras Facebook för senaste uppdateringarna.

Foto: Äventyrsbanan

Text: Sara Lundgren

Dela detta: