Keramik av stengods, skulpturalt och handdrejad brukskonst.

Jag är keramiker och har arbetat med lera i +40 år. Av alla olika tekniker har drejningen blivit min favorit, vilket har gjort mig till en god hantverkare. För det mesta väljer jag att arbeta med stengods- och porslinsleror. Mitt skapande i leran resulterar både i brukskonst och skulpturer. Jag blandar mina glasyrer själv och bränner i gasolugn.

Konfektion för kvinnor, egen design och sömnad.

Färg och form är grundbulten i mitt skapande, och i tygernas värld är numera tillgången på textilier med spännande mönster och färger enorm, och även ofta av mycket bra kvalité. För mig är det bara att välja tyger, ta fram saxen och symaskinen samt lägga till formen. Alla kreationer blir unika. Storlekarna är oftast ca 40-42, men det finns även möjlighet till måttbeställning och då kan du även vara med och själv välja tyger.

Måleri med tekniker: akvarell, oljekrita och akryl.

I måleriet får jag också utlopp att skapa i färg och form, och kanske ännu friare än med leran, som har sin egen vilja – tyngdlagen. Mina bilder blir ofta abstrakta, men jag målar även porträtt. Mina tekniker är akvarell, oljepastell och acryl.

Kurser Keramik ”prova-på” individanpassade.

En ”prova-på-kurs” kan vara allt från en person till en mindre grupp, i några timmar, en dag eller en vecka. Vi talar igenom vad du vill lära dig och kommer gemensamt överens om uppläggning av kursen. Du kan vara nybörjare eller ha provat på tidigare. Att följa lerans utveckling från mjuk och fuktig klump till en färdig form, som du har skapat, glaserad och bränd – det är en härligt skön känsla.

 

Kontaktinformation

Adress:
Joker Keramik
Stenbacken 2,
642 97 Bettna, Sverige

Telefonnummer:
073-033 65 30

Hemsida: https://jokerkeramik.se/

E-post: kerstin@jokerkeramik.se

Öppettider

söndag 11:00 - 16:00
måndag 11:00 - 18:00
tisdag 11:00 - 18:00
onsdag 11:00 - 18:00
torsdag 11:00 - 12:00
fredag 11:00 - 18:00
lördag 11:00 - 16:00

Faciliteter

Skogsmark
Bussparkering


Dela detta:

Facebook
Twitter
LinkedIn
E-post

Hitta hit