Visthuset Trosa Vinbar

Mysiga barer runt om i Sörmland

Intresset för bra dryck, roliga barer och avancerade cocktails har ökat hack i häl med det växande mat- och restaurangintresset. Många barer i Sörmland håller en allt högre standard och många nya smaker finns att upptäcka. Vi har listat några av alla våra härliga barer i Sörmland med god stämning och godare dryck. Välkomna!

Passage Vinkafé

Nyöppnade Passage i Eskilstuna är en naturvinsbar (den första i Sörmland?) som erbjuder roliga naturviner, fika och mat. Ett naturvin är något svårdefinierat men ska vara ekologiskt producerat, handskördat och ha minimal påverkan på platsen det skapas på. Allt känns blommigt, naturligt och nytänkande. Här finns en helt ny värld att upptäcka och kanske blir även du, som många andra, en stor naturvinsentusiast!

Passage Vinkafé
Foto: Passage Vinkafé
Visthuset Trosa Vinbar
Foto: Visthuset Trosa

Visthuset Trosa

Visthuset Trosa är verkligen en del av Trosaidyllen, en vinbar som även erbjuder fika, mat och skafferivaror. Huset är från 30-talet och innergården är precis som man önskar. Även här finns en del roliga naturviner på menyn, men även mer traditionella – personalen kan hjälpa dig välja.

Jerv Pizza & Bar, Strängnäs

Jerv Pizza & Bar i Strängnäs har mycket kul vin och öl med hög kvalité men också supergod napolitansk pizza. Hela utbudet är riktigt genomtänkt och coolt men väldigt trevligt och inbjudande. Här finns också klubben Soda som ibland bjuder in till temakvällar och live. Håll koll i deras kanaler för all info.

Jerv Pizza & Bar
Foto: Jerv Pizza & Bar
Hamnmagasinet
Foto: Hamnmagasinet

Hamnmagasinet, Nyköping

Hamnmagasinet nästintill vattnet i Nyköping är en härlig mötesplats om man vill komma ut på en drink. Här är det glad och lätt stämning, skratten många. Öppettiderna är generösa och håll på via deras olika kanaler, så du inte missar roliga aktiviteter så som quiz, DJs osv.

Rakstugan Kök & Bar, Mariefred

Rakstugan Kök & Bar är ett riktigt mysigt ställe i Mariefred för lunch, middag, fika eller bara en drink. Det finns en tidsenlig liten berså och uteservering, när vädret bjuder till men även inomhus är mysfaktorn hög. Här får man verkligen känna in Mariefredsmyset.

Rakstugan
Foto: Rakstugan
Nils Oscar Gamla Brygghuset
Foto: Nils Oscar Gamla Brygghuset

Nils Oscar - Gamla brygghuset, Nyköping

Nils Oscar är troligen Sörmlands mest välkända öl och därför är deras restaurang och bar Gamla Brygghuset ett givet besök när man är i Nyköping. Här serveras den färskaste öl men också god mat. En visning i bryggeriet är bokningsbar. Uteplatsen är härligt rustik som det ska vara på bryggeri och här står ibland olika food trucks – så häng med i deras kanaler!

Bar Social, Eskilstuna

Precis intill Eskilstuna centralstation ligger Bar social. En klassisk kvarterskrog med fokus på trivsam miljö och vällagad mat. Bar social är tänkt att vara en plats där man kan slinka in och ta en öl och en bit mat, kanske snacka lite strunt och umgås.

På menyn hos Bar social finns en fast meny med svensk husmanskost där rätter som köttbullar, biff Rydberg och strömming är fasta inslag. Utöver den fasta menyn finns även en säsongsmeny, där kockarna har frihet att vara lite mer kreativa med vad de lagar.

Det finns också en enklare snacksmeny i baren, med rätter som croque monsieur och fritterade ostbollar.

Foto: Bar Social

Text: Malin Ahnelöv

Fler spännande matupplevelser i Sörmland

Dela detta: