Sök
Stäng denna sökruta.

Unna dig en sörmländsk Afternoon Tea

Vad är den perfekta upplevelsen en eftermiddag på ett slott, herrgård eller värdshus? Det måste väl vara Afternoon Tea i Sörmland. Tänk dig koppar som klirrar, ett bakgrundsorl från de andra gästernas konversationer, scones med massa tillbehör, bakverk och bubbel i glaset mitt i miljön av kristallkronor, vackra möbler och takmålningar – underbart tycker vi, så här kommer några av Sörmlands bästa Afternoon Teas.

Sundbyholm Slott

Sundbyholm Slott

På Sundbyholm Slott serveras Afternoon Tea varje lördag med uppehåll ungefär juli till augusti. Det är den perfekta vår eller höstlördagen. Här finns en fantastisk buffé med alla godsaker en kan tänka sig, både salt och sött. Här blir det ofta fullbokat, så först till kvarn.  

Dufweholm Herrgård​

På utvalda lördagar serveras Afternoon Tea på Dufweholm Herrgård. Det serveras dryck, härliga bakverk och matiga godsaker. Miljön är vacker och romantisk men hemtrevlig, här vill man sitta kvar länge. Du ser samtliga datum och bokar ditt bord hos via kanalerna nedan.

Dufweholms Herrgård
Engsholms Slott

Engsholms Slott ​

Här kan ni slå er ner i någon av Engsholms Slott vackra salonger eller ute på deras 200 kvm stora terrass med utsikt över havet. Afternon Tea serveras under hösten på fina 3-våningsfat, med nybakade scones, marmelader, små snittar och kakor. Allt hembakat från deras Slottsbageri. Är ni en större grupp som bokar kan det serveras som buffé. Drick slottets egenblandade Slottsthé eller välj något annat gott från deras tehörna med många olika sorter, en god kopp kaffe och kanske lyxar ni till det med något glas bubbel eller två.

Gripsholms Värdshus​

Under utvalda lördagar njuta av Afternoon Tea på Gripsholms Värdshus, med utsikt över Gripsholms slott och Mälaren. Värdshuset är mysigt, historiskt och personligt. Varför inte kombinera den här upplevelsen med ett besök i spat, kanske till och med ta en behandling?  

Gripsholms Värdshus
Sigridslunds Café & Handelsbod
Foto: Sigridslunds Café & Handelsbod

Sigridslunds Café & Handelsbod

Under september och oktober finns möjlighet att avnjuta en Afternoon Tea på mysiga Sigridslund. Här serveras hembakad scones, färskost och lemoncurd och marmelader, 3 olika snittar, 6 olika hembakade sötsaker och god dryck. Kom in och mys i skenet av kaminen. 

Text: Malin Ahnelöv 

Har vi missat något smultronställe? Tipsa oss på welcome@visitsormland.com

Andra platser att fika på i Sörmland

Dela detta: