Oscarsbergs Trädgård

8 av Sörmlands härligaste handelsträdgårdar

I Sörmland är naturen aldrig långt bort och visst inspirerar det till att låta växtligheten komma närmare, helst får allt flytta in i hemmet. En eftermiddag på en Sörmlands härligaste handelsträdgårdar förgyller ju vilken dag som helst och om man faktiskt får med sig något hem, så förgyller det ens dagar under en lång tid framöver. Ring din bästis, eller ta lite egentid och häng med på handelsträdgårdar runt om i vårt vackra Sörmland. Fika är obligatoriskt.

Vrena Grönt
Bild: Vrena Grönt

Vrena Grönt

På Vrena Grönt hittar du härliga grönsaksväxter och blommor, både för trädgård och fönsterbräda. Här kan ni få hjälp att musta dina äpplen, i gårdsbutiken finns egenodlade champinjoner och andra härliga produkter från området. Här finns även trädgårdscafé med fika och mackor. Passa också på att besöka Vilt i Vrena och Vrena Boutique när du är i området! 

Ingvaldstorps Trädgård

Ingvaldstorps Trädgårdsodling utanför Katrineholm har ett stort utbud för både den stora trädgården och den lilla balkongen. Här blir du väldigt inspirerad och vill ha med dig det mest hem – för visst klarar jag av att driva upp en rosbuske?! Här finns kunnig personal och god service. Här finns även Fina Ting, en butik full med fint nytt som gammalt och Barbros Café för fika eller enklare lunch, i mysig miljö.  

Ingvaldstorps trädgård
Foto: Ingvaldstorps trädgård
Linudden trädgård
Foto: Linudden trädgård

Linudden Trädgård

Linudden Trädgård är en småskalig plantskola med stor entusiasm för lite mer ovanliga växtvarianter som annars kan vara svåra att få tag på. Främsta sortiment under 2021 är t.ex. magnolia, rhododendron, japansk lönn med mycket mer. Här vågar vi nästan garantera att man lär sig något nytt och upptäcker en helt ny växtvariant, vilket äventyr!  

Sandborgs Trädgård

Sandborg Trädgård, är ett trädgårdsmästeri mellan Gnesta och Flen, som erbjuder trädgårdstjänster och e-handel av sina produkter med specialitet på perenner, pelargoner och palettblad. Men trädgårdsmästaren Kenneth öppnar under valda dagar upp sin fantastiska trädgård för fysisk försäljning och då vill man vara på plats. Följ honom på Facebook eller via nyhetsbrev för att inte missa de öppna Trädgårdsdagarna.

Sandborgs trädgård
Foto: Sandborgs trädgård
Solberga Blommor
Foto: Solberga Blommor

Solberga Blommor

Solberga Blommor i Strängnäs är en av Sörmlands mest välsorterade trädgårdsbutiker, med det mesta du kan tänka sig i växtväg. De erbjuder hjälp med planteringsskisser, trädgårdsarkitekttjänster eller så kommer du bara hit och låter dig inspireras.  

Systrarnas Trädgårdshandel

Hos Systrarnas Trädgårdshandel i Katrineholm finns stort utbud av växter, jord, inredning och redskap. Inspireras av alla vackra blommor och ge din trädgård eller balkong en extra guldkant med hjälp av dem. Hög mysfaktor i den här handeln! 

Systrarnas trädgård
Foto: Systrarnas trädgård
Oscarsbergs Trädgård
Foto: Oscarsbergs Trädgård

Oscarsbergs Trädgård

Oscarsbergs Trädgård är en härlig plats med mycket växtinspiration. Här finns en stor visningsträdgård, butik, kursutbud och fin dekoration. Här finns utbud nog att du troligen blir kvar en stund och risken är stor att du lämnar med en stor kasse blommigt.

Växt & Trädgård

Växt & Trädgård i Nyköping är en handelsträdgård mitt i stan och här hittar du det mesta till din trädgård. Roliga växter, stora träd, små frön och mycket mer. Här finns även inredning och trädgårdsdekoration – här hänger man med i trender och är väldigt stilsäker, du kommer definitivt bli inspirerad! 

Foto: Växt och trädgård

Text: Malin Ahnelöv

Fler gårdsbutiker och handelsträdgårdar i Sörmland

Äleby gård

Äleby Gård

”Audi Vocem Naturae” ”Hör naturens röst” Med detta talesätt...

Visa »

Dela detta: