Sök
Stäng denna sökruta.
Foto: Therese Andersson via VisitEskilstuna.se

4 muséer inom gångavstånd

I Eskilstuna är det nära till allt, från tågstationen tar du dig enkelt till fyra museum med en kort promenad. Kommer du dessutom med tåget så kan du följa en symbol i järn som är inlagd i trottoarens stenbeläggning. Symbolen visar vägen från Centralstationen till stadens museum. 

Föregående bild
Nästa bild

Foto: Eskilstuna.se & Per Groth

Rademachersmedjorna

Rademachersmedjorna är en av landets bäst bevarade 1600-talsmiljöer. Här hittar du ett flertal välbevarade hus från Sveriges första smidesmanufaktur från 1650-talet. I området finns idag små företag som utför traditionella hantverk. Utomhus finns flera utställningar, öppna dygnet runt, året om. Sommartid är det öppet i museismedjan och leksmedjan.

Fri entré.

Eskilstuna Konstmuseum

Eskilstuna konstmuseum har en anrik historia som det första konstmuseet som öppnade utanför storstäderna 1937.

Eskilstuna konstmuseum förvaltar en konstsamling med verk från 1600-tal till nutid. Den består till störst del av nordisk och nordeuropeisk konst, med tyngdpunkten på svensk 1900-tals måleri.

Föregående bild
Nästa bild

Foto: Eskilstuna.se & Emelie Otterbeck

Föregående bild
Nästa bild

Foto: Munktellmuseet.se

Munktellmuseet

Munktellmuseet är ett spännande museum för hela familjen och alla åldrar – traktorälskande barn, den motorintresserade och den riktiga entreprenadmaskinsentusiasten finner alla stor glädje i museets unika samling av stora maskiner och tekniska produkter.

Munktellmuseet ligger i Munktellstaden i Eskilstuna, ett gammalt industrikvarter som rustats upp och nu rymmer allt från kultur och idrott, till musik och mat.

Eskilstuna Stadsmuseum

Eskilstuna stadsmuseum är ett historiskt museum beläget på Faktoriholmarna i centrala Eskilstuna. På museet hittar du utställningar för både vuxna och barn. Fri entré!

Här finns en butik, ett litet café och olika utställningar både fasta och temporära som visar Eskilstunas historia. Barnens favorit är Lilla Stadsmuseet, där barn och vuxna lär som om Eskilstunas historia tillsammans 

Föregående bild
Nästa bild

Foto: Eskilstuna.se 

Dela detta: