Text: Åse Haukebö Roos, Jessika Sillanpää ⁄ Foto: Patrik Arneke, Torbjörn Kock
Menyn är komponerad av Fredrik Kämbenberg, kocken från Jämtland som hamnat i Sörmland.
Fredrik Kämpenberg står bakom receptet och Tovastugan står för råvarorna. Tillsammans lyfter de sörmländska producenter till The Edible Country receptet vid Nynäs Slott.
Receptet är en kombination av både grönt och vilt. En sörmländsk hantverkskorv med lokala och goda tillbehör i äpplet och slottets tecken.
Patrik Arneke, som står bakom Strängnäs meny, jobbar som kock på Äleby gård, men är både mathantverkare och ättiksbryggare. På Äleby Gård finns både vilt och egenproducerade grönsaker nära till hands och det är också utgångspunkten för denna meny, som består av chorizo på dovhjort i grönsaksgulasch. Maten inmundigas vid långbord placerat mitt i grönskan på gården.
Det här långbordet är placerat vid det fridfulla Ekeby våtmark, som ligger på motsatt sida av ReTuna, Sveriges första återbruksgalleria.
(I skrivande stund är meny och kock inte klart)
Genom att ange din e-postadress här kommer du att bli registrerad som prenumerant på VisitSörmland Konsument som hanteras av VisitSörmland. Du kan enkelt avregistrera dig med en länk som finns i varje nyhetsbrev.
Visit Sörmland finansieras av Region Sörmland, företag och Sörmlands kommuner.
Integritets- & cookiepolicy