Nu är ett nytt, färskt nummer av Stolt Mat-magasinet ute – och du kan givetvis läsa det här!
Ett litet axplock ur innehållet:
- Kaffe för finsmakare
- De blåser nytt liv i skärgårdsidyllen
- Nya orangeriet förlänger säsongen för Tovastugan
- Ny vinaktör på Selaön
- Mat och rock’n’roll när Haneberg har fest
- Nära glassupplevelse med italiensk prägel
- Här ryms hela Sörmlands skafferi
- Sörmländska matfester
- Tågvagnscafé med plats för alla
- Guide till Matsörmland
Läs Stolt Mat i Sörmland nr 12:
I år kan du bland annat läsa om vad den nya lagen om gårdsförsäljning innebär, för dom som producerar alkoholhaltiga drycker i länet, om glasshantverkare som bjuder på oväntade smaker, om Sveriges första kaffeodling och en hel del annat i vårt matlän. Som vanligt finns det kartor där du hittar besöksmål med koppling till mat och dryck i respektive sörmlandskommun.
Läs Guide till Matsörmland 2025:
Det sörmländska landskapet har en enorm spännvidd med sina ängar, rapsfält och djupa skogar och den ständiga närvaron av vatten i form av skärgård och de många sjöarna. Denna bredd speglas i den mat och dryck som produceras, förädlas och säljs här, men också i allt som hör ätandet till.
I Sörmland hittar du inte bara närproducerad mat utan också allt till dukningen eller den egna trädgårdsodlingen. Vill du komma bort för en liten stund eller över en natt, så finns här många inbjudande caféer, restauranger och hotell.
Här kommer en guide till platser du kan besöka, uppleva eller handla från.
Välkommen att upptäcka Matsörmland.