Kocken från Jämtland som hamnat i Sörmland
Fredrik tar över stafettpinnen i The Edible Country Nyköping
Fredrik Kämpenberg står bakom receptet och Tovastugan står
för råvarorna. Tillsammans lyfter de sörmländska producenter
till The Edible Country receptet vid Nynäs Slott.
Lär känna fredrik kämpenberg
Fredrik blev regerande mästare i den enda nordiska tävlingen i växtbaserad fine-dining, även kallad Plantable Cooking Contest år 2019. Fredrik har jobbat som tävlingsledare för Matverk Närke och har en koppling till Nyköping sen dess, då finalen ägde rum där varje år. Idag är Fredrik bosatt i Nyköping sedan cirka 2 år tillbaka och är köksmästare på Nyköpings hus och på Tovastugan.
Båda har fokuserat extra på lokal mat från Sörmländska producenter från och med i år 2020. På Nyköpings Hus ligger verkligen det gröna i centrum, då Fredrik vurmar lite extra för vegetarisk mat. Receptet till The Edible Country Nyköping är en kombination av detta. En sörmländsk hantverkskorv med lokala och goda tillbehör i äpplet och slottets tecken.
Intervju med Fredrik
The Edible Country Sörmland, Nyköping
The Edible Country är ett koncept och en kampanj som startades utav Visit Sweden januari år 2019. Kampanjen riktar sig främst till en internationell marknad för att visa upp vad Sverige har att erbjuda. Kampanjen fokuserar på Sveriges fina natur, lokala råvaror och dess tillgångar. Man lyfter även allemansrätten och kallar det för världens största gourmetrestaurang som sker ute i den svenska naturen. Kampanjen har spridit sig ordentligt i internationell media och uppmärksammats, där Sverigekampanjen “The Edible Country” tog en bronsplats i Epica Awards år 2019.
Ett år senare står det idag 23 stycken robusta träbord som har placerats ut över hela Sverige, från norr till söder under namnet ”The Edible Country”. Vi i Sörmland hoppade på konceptet år 2020 och har totalt tre stycken bord utplacerade i regionen med olika teman, och således olika menyer och recept. Borden i Sörmland hittar ni i Nyköping, Strängnäs och Eskilstuna kommun.
Den naturnära matupplevelsen heter ”Do it yourself” där besökaren själv uppmanas att tillaga sin egen måltid, mitt i naturen med lokala råvaror och ett lokalt recept. Vid Nyköpingsbordet kommer Fredrik Kämpenberg att leda dig igenom din måltid i skriven text. Tillsammans med Sörmländska råvaror i samarbete med Tovastugan.
Vill du läsa mer om upplevelsen och reservera din plats redan idag? Boka bordet här