Sök
Stäng denna sökruta.
alain-wong-f-oxr0Lk5EU-unsplash

Skidbackar i Sörmland

Det finns ett flertal skidbackar i Sörmland för de som längtar ut i backen! 

Tunafors Slalom ansvarar tillsammans med kommunen för driften av Vilstabacken. Vardagar och lov ansvarar kommunen för driften och på kvällar och helger Tunafors Slalom.

Följ gärna Vilstabacken på facebook för uppdateringar under säsong.

I år har vi backen öppen som vanligt, men har infört begränsingar i antalet besökare, platser i cafeterian samt hur man köper liftkort och hyr skidor. Läs mer här

Båsenbergabacken har fyra nedfarter och passar både dig som vill testa att åka och dig som vill träna! Här erbjuds både alpin skidåkning och längdskidåkning med konstsnö. En ny ankarlift till toppen av berget installerades till säsongen 2022. I barnbacken finns en knapplift och ett rullband i barnlekområdet. Läs mer här

Spökbacken är belägen mitt i Sörmland, ca en mil sydost om Katrineholm. Backen ligger precis vid den vackra Forssjösjön.

Det natursköna området inbjuder till härlig skidåkning i tre fina nedfarter, Barnbacken, Kolbergasvängen och Stora backen. Saknar du utrustning, går detta att hyra till bra priser! Bakom värmestugan finns det en pulkabacke. I vindskyddet finns möjlighet att grilla sin medhavda matsäck.

Läs mer här

En familjär backe i Sörmland men möjligheter till skidskola, snowboard, park & teknik backe, familjebacke & Barnbacke. Friluftsområde med motionsspår & även när de finns möjlighet dragna längdskidspår.
Kolla på Ryssbergens Slalombackes Facebook för uppdatering kring snöläge och öppettider. 
Trosabacken drivs av Trosa alpina klubb. Hos Trosabacken kan du hyra din utrustning och grilla på utegrillen. Backen har öppet bara snö finns. Kolla på Trosabackens Facebook för öppettider. 
 
Trosabacken fick under hösten 2021 medel för att förbättra backen ytterligare och en skapa året-runt-verksamhet med MTB under barmarksperioden. Backen har jämnats till och fått ett nytt snösystem. Framåt planerar man bygga en ny stuga med café och massa annat. Följ utvecklingen på Trosabackens Facebook.

Dela detta: