« Tillbaka

Gyllenhielmska leden

Gyllenhielmska leden

Genom skog, över bergknallar och längs fält sträcker sig Gyllenhielmska vandringsleden, från utkanten av Eskilstuna stad, via Torshälla till Mälarens strand vid Sundbyholms gästhamn.

Hela leden är 36 km lång, men det går också bra att gå en del av sträckan. På sommaren kan du stanna till och ta ett bad i Sundbyholm, Slätviken eller vid Ostra knall. Naturen längs leden är också mycket fin på våren och hösten.

Från 2013 finns en förlängning på Gyllenhielmska leden från Sundbyholm till Björsund där den knyts samman med Pilgrimsleden som tar vid på andra sidan sundet, och därifrån tar vandraren ända till Strängnäs. Det var i slutet av 1000-talet som den missionären Eskil, som senare gav namn åt Eskilstuna, kom hit till dåvarandeTuna där han verkade som biskop. Historien berättar att han blev stenad till döds i Strängnäs och enligt legenden blev han buren tillbaka till Tuna. Nu kan du vandra i S:t Eskils fotspår; ett äventyr – två leder.

Hela leden, från starten vid Årbystugan i utkanten av Eskilstuna stad, till dess andra ände vid Strängnäs domkyrka, har en total sträckning på ca 116 km.

https://visiteskilstuna.se/se–gora/natur/vandring/gyllenhielmska-leden

Kontaktinformation

Adress:
Gyllenhielmska leden
Skiftinge
633 48 Eskilstuna, Sverige

Telefonnummer:

Hemsida:

E-post: info@visiteskilstuna.se

Öppettider

måndag: Öppet dygnet runt
tisdag: Öppet dygnet runt
onsdag: Öppet dygnet runt
torsdag: Öppet dygnet runt
fredag: Öppet dygnet runt
lördag: Öppet dygnet runt
söndag: Öppet dygnet runt

Dela detta:

Facebook
Twitter
LinkedIn
E-post

Hitta hit