Sök
Stäng denna sökruta.
Magdakullan

Djurnära utflykter för hela familjen i Sörmland

Sörmland kryllar av genuina utflykts– och besöksmål, där både vuxna och barn trivs och får möjlighet att skapa minnen tillsammans. Mysiga omgivningar, djurnära möten och som grädde på moset – kanske en kul karusell eller en och annan go-fika i samband med utflykten! Visit Sörmland har listat några fantastiska besöksmål som är väl värda ett besök. 

Magdakullan

Lantlig idyll med restaurang, café, gårdsbutik och kovandringar 

Ta med familjen på en riktigt god måltid eller fika till denna anrika sörmländska gård. 

Magdakullan är ett mycket populärt utflyktsmål i grönskande vackra omgivningar i Näshulta socken. Varje lördag klockan 14 anordnas kovandringar, för den som önskar lära sig lite mer om kor. Förutom kovandringen, restaurangen och cafét kan du handla närodlat och andra delikatesser i gårdsbutiken.

Magdakullan
Foto: Magdakullan
Magdakullan
Foto: Magdakullan
Öster Malma
Foto: Öster Malma

Öster Malma Wildlife Park

Nära möten med svenska skogens djur 

Öster Malma utanför Nyköping, är ett sörmländskt slott som stoltserar med en egen Wildlife Park. I parken kommer man den svenska skogens djur ovanligt nära. I stora hägn strövar älgar, dovhjortar, mufflonfår och vildsvin fritt i sina naturliga miljöer. Men också i fågelvoljärer, i anlagda viltvatten och längs viltvårdsstigen möter ni vår svenska djurvärld. Genom parken löper också promenadvägar med skyltar om de olika djuren.På Öster Malma är naturen och det vilda ständigt närvarande. I restaurangen står förstås vilt på menyn, alltid med råvaror från eget viltslakteri. Och naturligtvis erbjuder Öster Malma ett boende nära det vilda, både i hotellstandard och vandrarhem. Perfekt utflyktsmål för den som älskar naturen! 

Sagostigen

Ett riktigt sagoland mitt i Sörmland 

Sagostigen, en sagolik och lantlig idyll för hela familjen. På Sagostigen får sagorna liv, samtidigt som det är enkelt för vuxna – är det himla roligt för barn. Läs och upptäck folksagorna tillsammans, busa runt på lekområdet och träffa även bondgårdens djur som betar i sina hagar hela sommaren. När det är dags för fika eller lunch finns det ett café med hembakt fika, enklare lunch och glass. Passa på att boka dina biljetter redan idag!  

Sagostigen
Foto: Sagostigen
Parken zoo
Foto: Parken zoo

Parken Zoo

Djur, karuseller och bad för hela familjen 

På Parken Zoo i Eskilstuna får du träffa djur från världens alla hörn – vissa lite närmare än andra. I nöjesparken åker du roliga och fartiga åkattraktioner eller kanske vinner en riktigt stor chokladkaka på något av lyckohjulen. Är du här en varm dag och blir badsugen – här finns det ett utomhusbad med flera pooler.  

 

Är ni sugna på att bo kvar? I Parken Zoos egen camping och stugby bor du granne med både djurparken och Tuna Park, ett köpcenter med över 60 butiker. Stugorna är ljusa och trevliga och håller hög standard. Det finns gott om plats för den som väljer att campa i egen husvagn, husbil eller tält. Flera hotell i Eskilstuna erbjuder också Parken Zoo-paket! 

Palstorps Äventyrsgård och Skogsby

Ett skogsäventyr för hela familjen 

Hit välkomnas du för ett riktigt skogsäventyr för stora och små. Klättra i hinderbanor i olika svårigheter, kör skogsfrisbeegolf eller terrängfotbollsgolf. Här får du även möjlighet att lära dig mer om skogens djur längs med Tildas naturstig. Du kan också besöka deras fågelutställning där du får se och lära dig mer om våra vanligaste fåglar. I lekladan får leken och fantasin flöda fritt! I djurhagarna kommer du nära härliga och mysiga djur, såsom minigrisar, kaniner och höns. När du blir hungrig kan du grilla korv vid lägerelden, eller äta något gott i cafét. Du kan även boka en övernattning i skogsbyn på Palstorps bergssluttning.  

Palstorp äventyrsgård och skogsby
Foto: Palstorp äventyrsgård och skogsby
Palstorps Äventyrsgård och skogsby
Foto: Palstorps Äventyrsgård och skogsby
Bergs Gård
Foto: Bergs Gård

Bergs Gård

Upplevelsegården som har nått för alla 

Bergs gård är en av Sörmlands äldsta gårdar.Gården ligger intill Sörmlands fantastiska kust, strax utanför Trosa. Här kan man hyra stuga lantligt på gården eller vid havet. 

 

Detta är även en upplevelsegård som utöver boende och mat också erbjuder naturnära aktiviteter för alla åldrar. Bergs Gårds egen MTB-arena erbjuder teknikbanor, ledcykling i skogen, cykeluthyrning och olika kurser. Här finns det dessutom klättervägg och lek för barn samt möjlighet att få träffa gårdens egna djur. Missa inte att göra ett besök i gårdsbutiken där det säljs ekologiska – och lokalproducerade råvaror. Hos Bergs Gård finns det nått för alla! 

Text: Sandra Wisén 

Inspireras av Sörmland

Dela detta: