Foto: Rocco Gustafsson

Hellmanska gården i Nyköping

Mitt i Nyköping, på gågatan hittar du Hellmanska gården. Här finns förutom en bosättningsbutik också en modebutik för han och henne under namnet ”Galanteriet”.  Inne på gården har man ett eget bageri och ett prisat café som serverar både fika och varmrätter. På Hellmanska gården finns något för alla, det är en plats där man med lätthet kan spendera ett par timmar. Butiken har en lång historia, C.A Hellmans Bosättningsaffär öppnade redan i slutet av 1800-talet.

Foto: Rocco Gustafsson

I caféet som är beläget i den gamla stallängan, serveras dagens lunch, matiga mackor, bakverk och hemlagade bärpajer samt rättvisemärkt kaffe av alla de slag. Här serveras också vin och öl. För att erbjuda ekologiskt och lokalt odlade råvaror, samarbetar man med en rad lokala producenter. På gården finns en mysig trädgård och ett glashus med många sittplatser. Caféet är omnämnt i White Guide Café 2019/2020.

Foto: Rocco Gustafsson

Stenugnsbageriet ligger i gårdens gamla bykstuga, där brödet som bakas är ekologiskt. I bageriets lilla butik hittar du även delikatesser som passar till det bröd som bakas. Här hittar du bland annat butikens egenproducerade sylter, småkakor, marmelader samt müsli. Varje torsdag kl. 11-18 kan du träffa lokala producenter och köpa deras produkter under namnet ”Bondens nära”.

Välkommen till en oslagbar miljö!

Västra Trädgårdsgatan 24, Nyköping.

Mer information och öppettider hittar du här:

www.hellmanskagarden.se/sv/

Foto och text: Rocco Gustafsson

Dela detta:

Dela på facebook
Dela på twitter
Dela på linkedin
Dela på pinterest
Dela på email