Vingåkers Ängar

Slott i Vingåker

Säfstaholms slott ligger mitt i Vingåker och är en plats både för besök och arena för skapande. Efter tre års renovering öppnar nu slottet för verksamhet igen. Ambitionen är att skapa ett levande kulturhus året om – så som det var på greve Gustaf Trolle-Bondes tid.

Här finns plats för café och restaurang, museishop, utställningsverksamhet, skapande verkstäder, konserter och konferenser.

Det finns massor av slott i Sörmland, i sommar kan du ta reda på vilket som är ditt slott genom att göra slottssafariquizet.

 

Semestra i Vingåkersbygden

I Vingåker finns Thorslundskagge, där binder man trätunnor som ger drycker dess unika karaktär. När du ändå är här passa på att besök det lokala värdshuset Ditt Skafferi för en bit mat, fika, eller kanske prova drycker som är lagrat på Thorslundskagges Svenska ekfat.

För den shoppingsugne så kan man besöka mindre och större butiker i Outletområdet, med gångavstånd till centrum och tågstation. 

 

 

Läs mer om Vingåker i våra reseguider och reportage

Familjeaktiviteter

Gårdsbutiker i Sörmland

Här har vi samlat ett antal trevliga gårdsbutiker, Sörmlands Matkluster har en komplett lista. Vrena Grönt, Nyköping Här odlas grönsaker, örter, plantor och diverse blomster. Produkterna finns att köpa i

Läs mer »
Äventyr i Sörmland

Golfrundor i Sörmland

Foto: Kiladalens Golfklubb Kiladalens golfklubb  Kiladalen i Nyköpingstrakten Inte bara en trevlig golfklubb. Här finner ni förutom en 18-håls golfbana också en padelbana, footgolfbana, boulebanor. För att hinna uppleva allt

Läs mer »
Ät lokalt

Hållbara Sörmland

Upplev Sörmlands hållbara besöksmål. Starta din resa med att besöka Eskilstuna, en stad nyligen utnämnd som “återvinningens världshuvudstad” på grund av sina ansträngningar mot klimatutveckling och som skapade världens första återvinningscenter, ReTuna – den första riktiga hållbara

Läs mer »

Se & Göra i Vingåker

Vingåkers Turistinformation

Välkommen till Vingåkers turistinformation – vi hjälper dig att hitta logi, restauranger och caféer, sevärdheter, aktiviteter och upplevelser för en härlig vistelse i Vingåkersbygden.

Vingåkers turistinformation har flyttat till webben! Vi tar emot frågor via telefon och mejl.

Under sommaren 2020 öppnar vi vår besöksmottagning på Säfstaholms slott. För personlig service och turistmaterial besök oss eller våra InfoPoints: Hjälmargården, Ditt Skafferi eller OKQ8 Vingåker.

Adress & telefonnummer:

Säfstaholms slott
Vingåker
Telefon: 0151-19186

E-post: turism@vingaker.se
Hemsida: https://www.vingaker.se/turistinfo

Öppettider:

Under sommaren 2020 öppnar vi vår besöksmottagning på Säfstaholms slott. 

23 juni-18 september 
Tisdag-söndag, kl 11-15.