Vandra i Sörmland!

Mer än 100 mil av vandringsleder väntar på dig! 

Använd vårt planeringsverktyg för att planera din vandring. Verktyget är utformat som en interaktiv karta där du kan se leder, etapper, närliggande sevärdheter, servicepunkter längs leden samt upplysningar om vandringens karaktär på varje etapp.

Här hittar du alla Sörmlandsledens alla etapper, och beskrivning av varje delsträcka. Med dessa beskrivningar hittar du lättare den etapp som passar din vandring. Missa inte heller planeringsverktyget som är en värdefull hjälp när du vill planera din tur.

Här finner du bra och matnyttig information inför din vandring. Vad ska man tänka på när man är ute i skog och mark, vilka regler och bestämmelser finns det, och vad kan vara bra att ta med sig? I våra informationsartiklar får du tips och kunskap om vandring.

Allemansrätten

Allemansrätten är fantastisk. Den ger dig en unik möjlighet att vistas i naturen och njuta av en härlig vandringstur, slå upp ett tält, plocka bär eller bara sätta dig på en sten i skogen. Men för att allemansrätten ska fungera behöver du visa hänsyn mot naturen, djurlivet, markägare och andra människor i området.

Läs mer »

Hundar i naturen

Ta gärna med dig hunden i naturen. Men för att skydda vilda däggdjur och fåglar finns det vissa regler att förhålla sig till.

Läs mer »

Upplev Sörmlands smultronställen. Här hittar du paket och upplevelser som sträcker sig från en dag till flera, med unika boenden och aktiviteter.

Här finns det mer att läsa om spännande turförslag och populära rundslingor.