Oxls_skärgård_3

Utomhusäventyr i Sörmland

Sörmlandsleden

Sörmlandsleden erbjuder 100 vindlande vandringsmil i sörmländsk kulturbygd, fylld av historia, djupa skogar, vresiga bergknallar och glittrande sjöar. Du kan välja en enklare söndagspromenad eller en krävande vandring i sörmländska vildmarker. Sörmlandsleden består av cirka 100 etapper med olika svårighetsgrader, med andra ord ett vandringsäventyr som passar alla! 

Kajak och Fritid Oxelösund

Längtar du liksom många andra efter att bli ett med naturen? Hos Kajak och Fritid får du hjälp att snabbt ta dig ut i en fantastisk natur där du ljudlöst kan glida omkring och bara vara ett med naturen. Hyr en kajak med eller utan guide och välj bland guidade turer som på olika sätt möjliggör för dig att njuta och växa på din resa genom livet. Välj mellan att hyra kajak några timmar till att hyra kajak med campingutrustning för flera dagar. 

Foto: Kajak och Fritid

Sundbyholm Gästhamn 

Har du färdats till Sörmland med båt? Sundbyholms gästhamn erbjuder allt från mat, event och upplevelser i en vacker miljö med personlig och hjärtlig service. Sundbyholms gästhamn ligger vackert till i hjärtat av Mälaren. Förutom en gästhamn av rang erbjuder Sundbyholms ett händelserikt evenemangsliv.  

Femöre Gästhamn 

Upplev kontrasternas stad när du sakta åker in till Femöre Gästhamn. På ena sidan upplever du industristaden Oxelösund och på den andra sidan upplever du skärgårdsstaden Oxelösund. Femöre gästhamn har mycket att erbjuda, dels finns här ett underbart naturreservat med besöksmål som Femörefortet, du kan enkelt ansluta till Sörmlandsleden också om du skulle vilja uppleva skärgården till fots. Äta kan du göra på Restaurang Sailor Kickis som ligger alldeles bredvid gästhamnen, eller köpa med dig massa gott från rökeriet. 

Dela detta:

Dela på facebook
Dela på twitter
Dela på linkedin
Dela på pinterest
Dela på email