Strängnäs och Mariefreds slott

Slott i Strängnäs och Mariefred

Den som är kultur- och historieintresserad får sitt lystmäte här med välkända Gripsholms slott och Mälsåkers slott, som båda kan bjuda en inblick i Sveriges historia. Gripsholms slott är ett av två kungliga slott i Sörmland och erbjuder bland annat guidade visningar och konserter.  

Mälsåkers slott är ett  barockslott beläget på Selaön, Mälarens största ö. Mälsåker har öppet under sommaren för en bred publik, det anordnas konserter och guidade vandringar.  

Det finns massor av slott i Sörmland, i sommar kan du ta reda på vilket som är ditt slott genom att göra slottssafariquizet. 

Familjeaktiviteter i Strängnäs - Mariefred

Arsenalen försvarsfordonsmuseum är en upplevelse inte bara för den som är specifikt intresserad av militärfordon. Här berättas historien om människorna bakom fordonen, här finns ett tennfigurmuseum med historiska miljöer i tittskåp och Soldattorpet som visar hur den indelte soldaten bodde och levde.

 

 

Se & Göra i Strängnäs - Mariefred

Se & Göra i Strängnäs - Mariefred

Äleby gård

Äleby Gård

“Audi Vocem Naturae” “Hör naturens röst” Med detta talesätt hälsar vi er välkomna till Äleby. Ett Äleby som lever och verkar på just det sättet, vi lyssnar på naturen. Vi

Läs mer »
Annas Hembageri

Annas Hembageri

Annas Hembageri bakar mustigt och gott matbröd med surdeg och ekologiska ingredienser. I deras mysiga bageri kan du också fika på deras berömda bullar och goda ekologiska kaffe, eller varför

Läs mer »

Arsenalen Sveriges Försvarsfordonsmuseum

Utställningar   Basutställningar Ett 70-tal fordon från 1920-2000-talet visar tekniken och den militärhistoriska utvecklingen. Ta del av miljöer, berättelser, fakta och människoöden från dessa år hundraden . Vi värnar om kunskapen och erfarenheten

Läs mer »

Åsa gravfält

Åsa gravfält på Selaön är ett av Södermanlands största bevarade gravfält från den yngre järnåldern. Här finns ca. 250 olika gravanläggningar. Den mest kända fornlämningen är en skeppssättning av ursprungligen

Läs mer »

Den Lokala Maten

Strängnäs, Sörmland, Sverige och Världen har fantastiska råvaror och producenter. Vi samlar dessa på en plats för att skapa tillgänglighet.

Läs mer »

Strängnäs-Mariefreds Turistinformation

Slott, herrgårdar, charmiga småstäder med närhet till Mälaren och slingrande småvägar i det sörmländska landskapet välkomnar dig.

Adress & telefonnummer:

Strängnäs Kommun
Nygatan 10
645 80 STRÄNGNÄS
Telefon: 0152-29100

E-post: turism@strangnas.se
Hemsida: http://www.strangnas.se/turism

Öppettider: 1 juni – 30 augusti

tis- fre kl. 10-17
lör kl. 11-15

Säsongsöppet Mariefred 
Besöksadress:

Rådhusets högra flygel, Kyrkogatan 13 

Telefon: + 46 (0)152-297 90