alain-wong-f-oxr0Lk5EU-unsplash

Skidbackar i Sörmland

Flera skidbackar runt om i Sörmland har öppet under sportlovet. Tänk på att följa gällande coronarestriktioner och kolla om ni behöver förboka. 

Tunafors Slalom ansvarar tillsammans med kommunen för driften av Vilstabacken. Vardagar och lov ansvarar kommunen för driften och på kvällar och helger Tunafors Slalom.

Följ gärna Vilstabacken på facebook för uppdateringar under säsong.

I år har vi backen öppen som vanligt, men har infört begränsingar i antalet besökare, platser i cafeterian samt hur man köper liftkort och hyr skidor. Läs mer här

Båsenbergabacken har öppet hela sportlovet och planerar att hålla öppet mars ut. Planerar du att besöka båsenbergabacken flera gånger under sportlovet och säsongen? Köp ett säsongskort och åk så mycket du orkar! Ungdomskort är intjänat efter 6,5 dag.

Spökbacken är belägen mitt i Sörmland, ca en mil sydost om Katrineholm. Backen ligger precis vid den vackra Forssjösjön.

Det natursköna området inbjuder till härlig skidåkning i tre fina nedfarter, Barnbacken, Kolbergasvängen och Stora backen. Saknar du utrustning, går detta att hyra till bra priser! Bakom värmestugan finns det en pulkabacke. I vindskyddet finns möjlighet att grilla sin medhavda matsäck.

En familjär backe i Sörmland men möjligheter till skidskola, snowboard, park & teknik backe, familjebacke & Barnbacke. Friluftsområde med motionsspår & även när de finns möjlighet dragna längdskidspår.
Kolla på Ryssbergens Slalombackes Facebook för uppdatering kring snöläge och öppettider. 
Trosabacken drivs av Trosa alpina klubb. Hos Trosabacken kan du hyra din utrustning och grilla på utegrillen. Backen har öppet under sportlovet så länge snön håller sig. Kolla på Trosabackens Facebook för uppdateringar. 

Dela detta:

Dela på facebook
Dela på twitter
Dela på linkedin
Dela på pinterest
Dela på email