Rockelstad Slott

Rockelstad Slott – unik möjlighet att bo på slottet under juli 2021

Välkommen till Rockelstad Slott, en herrgård vid sjön Båven mitt i Sörmland knappa 10 mil från Stockholm. Här erbjuds i vanliga fall konferens, kickoff, bröllop och festlokaler, men de har också ett levande lantbruk och skogsbruk. Under juli 2021 öppnar de upp ytterligare och erbjuder den den stora upplevelsen att bo på slottet.

 

Anna von Post som är ägare och driftansvarig av Rockelstad Slott tillsammans med sin man Fredrik, berättar – “Det ska bli jätteroligt att prova något nytt i sommar. Normalt tar vi ju bara emot större grupper här på Rockelstad, för bröllop och konferenser. Nu får vi möjlighet att ta emot par och andra mindre sällskap för övernattning en eller flera nätter. Blir det lyckat så kommer vi säkert fortsätta med detta kommande somrar också.”  

Rockelstad slott är en lite annorlunda byggnad. Slottet är ombyggt och tillbyggt många gånger sedan 1600-talet. Enligt gamla kyrkoböcker vet man att det funnits en boplats här åtminstone sedan 1300-talet. Framsidan (gårdssidan) av slottet har Gripsholm som förebild. Slottet har två större flyglar och två mindre. Kring slottet finns en omfattande slottspark med bland annat äppelträdgård och mer eller mindre exotiska träd.

 

Bo på slottet under juli 2021

I juli 2021 erbjuder Rockelstad rum och frukost i sina finaste gästrum i Gästrumsflyglen, Slottet och Grindstugan. Alla 12 gästrum har egen dusch och wc. Merparten av rummen är belägna i deras finaste hus som kallas Gästrumsflygeln. Några av rummen finns inne i slottsbyggnaden. Två bra rum finns i Grindstugan (liten flygel) med separat ingång till varje rum.

Rockelstad är inte primärt ett hotell utan en familjedriven herrgård där lantbruk, skogsbruk och hästverksamhet kompletteras med korttidsuthyrning av hus. För den som är intresserad av genuin Sörmländsk kulturmiljö i vackra omgivningar kan vi erbjuda en unik upplevelse. Om ni är en barnfamilj finns tillgängliga extrasängar, så även ni är varmt välkomna. 

– Blir det lyckat så kommer vi säkert fortsätta med detta kommande somrar också!

Rockelstad Slott
Foto: Rockelstad Slott
Rockelstad slott
Foto: Rockelstad slott, Turkiska rummet

Upptäck 12 unika rum

Alla 12 rum har spännande historia och unik inredning. Ett exempel är Grevinnans sängkammare: Grevinnans sängkammare ligger på undervåningen i den ursprungliga 1600-tals byggnaden. Rummet har takmålningar från 1670-talet och ett vackert duschrum med wc i marmor. Rummet har en öppen spis helt i täljsten. Sängen är specialbyggd av Strömsholms sängar. Utsikt över sjön mot norr. Det här är ett alldeles makalöst sovrum och en minnesvärd upplevelse.

Rockelstad slott
Foto: Rockelstad slott, Grevinnans sängkammare
Rockelstad slott
Foto: Rockelstad slott, Grindstugan

Ett annat exempel på de spännande rummen är Grindstugan som är en av de två mindre flyglarna, och har två separata sovrum med egen ingång från respektive sida. Mellan rummen finns dubbla dörrar, så här kan man bo helt separat eller öppnas upp för till exempel en familj på 4-5 personer som vill bo i en helt egen stuga. Grindstugan byggdes troligen 1709 och har under 1800-talet fungerat som gårdens mejeri.

Slottets kanske mest spektakulära rum är Grevens Torn. Beläget i ett av de runda tornen som byggdes på 1880-talet hittar vi här en åttkantig interiör med höga träpanelser och ett vackert kasett-tak. Ståndsmässig öppen spis i täljsten och sandsten. En liten med mycket spektakulär dusch med wc som är gjord i grön marmor med guldförgyllda kranar. Ett maskulint sovrum utan motstycke helt enkelt.

Rockelstad slott
Foto: Rockelstad slott, Grevens Torn
Kanotcenter Skebokvarn
Foto: Kanotcenter Skebokvarn

Rockelstad Slott tipsar

Visit Sörmland frågar om Anna har några smultronställen i närheten att dela med sig av och berättar:

– Båven. Låna en kanot av oss ett par timmar och åk ut till  någon av Båvens öar och bada och ät picknick. Eller hyr en kanot på  Skebokvarns kanotcenter om man vill åka på en längre tur.

Mat & Dryck

Frukost ingår i form av en korg som finns tillgänglig inne i ert rum eller i ett anslutande rum. Den äter ni där ni önskar – på rummet, i ett anslutande allmänt utrymme, eller vid en sittgrupp i parken eller nere vid sjön. Slottet har ingen egen restaurang, men erbjuder grillar på plats att låna för egen matlagning.

Bad & natur 

Båven erbjuder många badplatser och de stora skogarna runtomkring erbjuder vildmarksliv. Här kan man promenera, jogga och/eller cykla. Här är naturen resanledning nog.

Rockelstad önskar er varmt välkomna på en unik upplevelse under juli 2021, besök deras hemsida för all information samt för bokning.

Rockelstad Slott
Foto: Rockelstad Slott

Text: Malin Ahnelöv 

Dela detta:

Dela på facebook
Dela på twitter
Dela på linkedin
Dela på pinterest
Dela på email