Hälgö Kajak

Paddla i Sörmland i sommar

Att ge sig ut på vattnet i en egen kanot eller kajak ger en underbar frihetskänsla. Att paddla är ett populärt och uppskattat sätt att upptäcka sjöar och skärgård. Packa en (vattentät) matsäck, sätt på dig flytvästen, hyr ditt färdmedel hos någon av våra många aktörer och ge dig ut på vattnet! Här har vi har listat några av alla aktörer. Följ med och upptäck Sörmlands vackra utbud av paddling.

Kanotkungen

På Kanotkungen utanför Mariefred kan du hyra olika typer av ”Kanadensare”, kajaker, Stand-Up-Paddle Board (SUP). Men även boka tält, stormkök och mycket mer – allt för den korta eller långa turen på vattnet. 2020 vann Kanotkungen det fina priset “ Winner of 360°Experience 2020: A Food Journey Through the Wilderness, using all your senses” tillsammans med Emma Grön och Naturkraft Eskilstuna.

Kanotkungen
Foto: Kanotkungen
Hälgö Kajak
Foto: Hälgö Kajak

Hälgö Kajak

Hälgö Kajak ger dig möjlighet att upptäcka den sörmländska skärgården. Du kan hyra för en heldag, en kväll, dygnsvis och även möjlighet att hyra en mysig stuga finns. På deras hemsida listar de vackra paddlingsturer med olika längd och svårighetsgrad, dom är generösa med att bjuda på sina smultronställen.

Kajak och fritid

I Oxelösund hittar du Kajak och Fritid, som hyr ut kajaker och SUP. Du får en genomgång av utrustning, säkerhet och tips på rutter innan du ger dig av. Här finns möjlighet att boka guidade turer eller vad sägs som Yogapaddling?!

Kajak och fritid
Foto: Kajak och fritid
Kanotcenter Skebokvarn
Foto: Kanotcenter Skebokvarn

Konotcenter Skebokvarn

På Kanotcenter Skebokvarn utanför Flen kan du hyra härliga kanoter för att paddla på sjön Båven, som kallas för Sveriges störa viltmarkssjö, med ca 500 strandlinje. Paddlingen här är lite enklare och mer barnvänlig. Det finns även vandrarhem och café.

Apelago

Hos Apelago i Trosa kan du hyra kajak, SUP eller cykel, enkelt bokningsbart på webben. Runtomkring finns mycket vackert att upptäcka, vare sig du vill ut på ett större äventyr eller en mindre avslappnande tur.

Apelago
Foto: Apelago

Text: Malin Ahnelöv

Inspireras av Sörmland

Vandringspaket med Herrgårdsboende

En vandring som anpassas efter dig Stavsjö herrgårdsflygel har satt ihop flera kvalitetsmässiga paket för dig som vill vandra i naturen mellan Sörmland och Östergötland. Här finns alltifrån avancerade, längre

Läs mer »

Dela detta:

Dela på facebook
Dela på twitter
Dela på linkedin
Dela på pinterest
Dela på email