Foto: Båsenberga Hotell & Konferens

På Båsenberga är det människorna som gör skillnaden

Båsenberga är en varmt välkomnande hotell- och konferensanläggning. Idag njuter gästerna av de vackra miljöerna, den goda maten och att bli omhändertagna av personalen. Annat var det när Båsenberga byggdes, i slutet av 1800-talet. Då var det Sveriges första fattiggård där de boende fick arbeta för sitt uppehälle.

 

Kanske lever något av ursprungshistorien kvar. Thomas Neuendorf, som driver Båsenberga tillsammans med Maria Rundberg, beskriver hotellet som jordnära och inte snobbigt.

– Vi får ofta höra att vi har en varm och välkomnande atmosfär. Att här kan man känna sig hemma och slappna av. Det är faktiskt många av våra gäster som fotograferar inredningen som inspiration för sitt eget hem. Det kanske man inte gör på ett slott eller en herrgård med stora gamla tavlor och förgyllda pelare.

Lokalerna är ljusa och fräscha, men det är inte inredningen som gör den stora skillnaden. Det är personalen.

– Vi är inte så formella, vi möter inte upp i mörk kostym. Och inget sitter fast hos oss. Vårt motto är att vill man så får man och så försöker vi alltid hjälpa våra gäster utifrån det. Det finns en flexibilitet som bygger på att alla som arbetar här får ta eget ansvar och egna beslut.

 

Till Båsenberga kommer man för avkoppling och umgänge. Alla åldrar trivs, från yngre par som unnar sig en romantisk weekend till de äldre som firar en bemärkelsedag tillsammans med flera generationer. Hotellet erbjuder både vandrings- och golfpaket.

– Hit kommer man för lugnet, det är faktiskt att få ”göra ingenting”, som våra gäster uppskattar mest. Kanske sitta vid sjön och filosofera, eller vandra i det vackra naturreservatet, säger Thomas.

– Hit kommer man för lugnet, det är faktiskt att få ”göra ingenting”, som våra gäster uppskattar mest. Kanske sitta vid sjön och filosofera, eller vandra i det vackra naturreservatet, säger Thomas.

Foto: Båsenberga Hotell & Konferens

Till hotellet hör en 4-stjärning restaurang. Här lagas mat med omsorg, ofta med råvaror från skogen och närliggande gårdar. Ingen behöver gå hungrig från bordet. Lunchen serveras som buffé med två olika rätter. Middagen innehåller alltid fyra rätter och avslutas med ostbuffé och dessertbuffé.

– Att få ta hur många glasskulor du vill är den slags okonstlade lyx som vi vill bjuda våra gäster på.

Foto: Båsenberga Hotell & Konferens
Foto: Båsenberga Hotell & Konferens

Julbordet blir 5-rätters julmiddag

Det här året med Corona-pandemin har krävt extra stor flexibilitet. Julbordet på Båsenberga är för många en tradition.

– Vi vill att våra gäster ska kunna känna sig trygga med att boka en julmiddag även i år och därför har vi planerat om och erbjuder en 5-rätters julmiddag som serveras vid bordet.

 

Antalet gäster i restaurangen begränsas så att det ska gå att hålla avstånd. Nu byggs också ett marknadsstånd upp så att välkomstglöggen kan serveras utomhus.

– Vi på Båsenberga tar stort ansvar och hoppas på så vis att alla generationer ska kunna komma hit och njuta av den goda julmaten och den fina stämningen.

Text: Elin Stenman

Dela detta:

Dela på facebook
Dela på twitter
Dela på linkedin
Dela på pinterest
Dela på email