Jogersöcamping_väg_in

Lugnt, familjärt och lite lyxigt

Jogersö camping kan du få en helhetsupplevelse med skog, hav och trivsamt boende. Årets nyheter är ett glampingtält och en helt ny servicebyggnad. 

För att komma till Jogersö, som är en ö, kör du över en liten bro och möts sen av en fantastisk blandning av gammelskog, kolonilotter, fastboende, campingen och det enormt vackra havsbadet där du kan ta både morgon och kvällsdopp.  

Inget rajtan-tajtan 

Till Jogersö camping kommer säsongscampare, barnfamiljer och andra som vill ha en lugn och skön tillvaro på semestern. 

– Här har man det lugnt och stilla, inget rajtan-tajtan och ingen musik efter klockan 23, berättar Susann Borg som driver campingen. 

Det betyder inte att det inte finns saker att göra på Jogersö. Du har skogen alldeles intill med joggingspår på två och en halv respektive fem kilometer. Vid Jogersöbadet finns en stor sandstrand och gott om gräs att spela fotboll på eller hitta på andra lekar. Här finns också ett hopptorn för den som är lite våghalsig och om du vill vara för dig själv kan du hitta klippor runtomkring där du kan sola och bada. 

– Det finns saker att göra här som definitivt räcker för en vecka, säger Susann Borg. 

 

En av årets stora nyheter är glampingtältet. Ett 35 kvadratmeter stort tält som ligger lite för sig självt i kanten av skogen. Med en platsbyggd dubbelsäng, ett stort trädäck och matlagningsmöjligheter. Det är det nya sättet att kampa. Med glamour. Så kallad glamping 

Foto: SN

– Det finns saker att göra här som definitivt räcker för en vecka, säger Susann Borg. 

Från tre till fyra stjärnor 

En annan av årets nyheter är ett alldeles nytt servicehus som förhoppningsvis ska ge Jogersö camping ytterligare en stjärna. 

– Vi är en trestjärnig camping i dag men med den nya bygganden som håller fyrstjärneklass hoppas vi kunna få en stjärna till, säger Susann Borg.

Foto: Jogersö Camping

Susann håller stenhårt på att det ska vara rent, både inne och ute. 

– Gräset ska vara klippt och snyggt och hygienutrymmena ska vara fräscha, säger hon. 

 

Inför sommaren 2020 har de vidtagit en rad åtgärder för att gästerna ska känna sig trygga i dessa coronatider. De städar själva campingstugorna efter Det finns desinfektionsmedel i de gemensamma utrymmena och det finns begränsningar för hur många det får vara i olika utrymmen. 

– Vi har byggt om så att man kan välja om man vill diska ute eller inne, berättar Susann.  

 

I receptionen, som sedan mars är utrustad med plexiglas, tar de bara emot två personer samtidigt. Om det är kö får man vänta utanför. De har stängt av en del handfat för att man inte ska behöva stå för nära varandra och de har också uteduschar.  

– Latrintömningen får jobba hårt i år när fler gäster än vanligt använder sina egna husvagnar och husbilar, säger Susann och berättar att några av de äldre stammisarna har varit försiktiga med att gå ut.  

Vill att gästerna ska trivas 

Alla har ett eget ansvar att göra vad de kan för att minska smittspridningen påpekar Susann Borg och hon tycker att de allra flesta är bra på att visa hänsyn till varandra. 

– Vi försöker lyssna på gästerna och vidta åtgärder för att alla ska känna sig trygga, säger hon.  

 

När det är fullt på Jogersö camping är det cirka 400 gäster här. Ändå är stämningen familjär. Kanske beror det på att stora delar av Susannes familj också är involverade i verksamheten. Gästernas återkoppling är ofta positiv. Det tydligaste tecknet är att många återvänder år efter år. Flera har visat uppskattning över att campingen är öppen och med de åtgärder de gjort 

– Det jag hör och vad de skriver till oss är ”tack för att ni har fixat det här”, men det är också de själva som bidrar. De vill campa och då sköter de det, avslutar Susann Borg. 

Text: Anna Arnerdal

Dela detta:

Dela på facebook
Dela på twitter
Dela på linkedin
Dela på pinterest
Dela på email