Bergs Gård Julbord

Njut av ett julbord i Sörmland

För många är julbordet en av höjdpunkterna med julen. Man längtar efter vacker vintermiljö, massa tända ljus och brasor, julpynt och underbart god mat. I Sörmland finns flera omtyckta julbord, med många lokala delikatesser. Bli inspirerad och boka din plats redan nu! 

Dufweholms Herrgård

Julbord med sörmländska smaker 

På Dufweholms Herrgård lämnas inget åt slumpen på deras traditionella julbord. Här får ni julens alla smaker, så som ni minns dem och vill ha dem! Dom serverar ett klassiskt julbord med Sörmländska smaker. Ni kan välja att äta jullunch, julbord eller ta med maten hem. Varmt välkomna!

Julbordspremiär: 26/11

Dufweholms Herrgård Julbord
Foto: Dufweholms Herrgård

Bergs Gård

Idyll på en ekologisk lantbruksgård 

Ni välkomnas till gården i charmig, lantlig miljö. Ljuslyktor leder upp till logen som är det gamla höloftet på gården. Där myser ni en stund och njuter av en härlig varm glögg med tillbehör. 

Middagen serveras sedan i den ombonande restaurangen som ligger i den gamla ladugården. Där njuter vi av julens smaker i tre serveringar där varje sällskap får en egen bordsbuffé att dela vid sitt bord. Givetvis finns julens klassiker med som t.ex. sill, lax, skinka och annat gott med på menyn.

Bergs Gård är ett ekologiskt lantbruk, allt nötkött kommer från gården och De fiskar och skaldjur som serveras är närproducerade, MSC- eller ASC-märkta.

Öster Malma

Det vilda slottsjulbordet

En stor favorit för många är det vilda julbordet på det vackra slottet Öster Malma. Välkomna till julbordet här med vilda delikatesser och närproducerat samt klassiker som sill och lax. Hela restaurangen dekoreras och blir fin så man verkligen hittar den rätta julstämningen.

Öster Malma Julbord
Foto: Öster Malma
Sundbyholms slott julbord
Foto: Sundbyholms slott

Sundbyholms Slott

Traditionellt slottsjulbord 

Ett hemlagat och sörmländskt julbord på Sundbyholms Slott en mil norr om Eskilstuna är en trevlig och stämningsfull upplevelse. Slottets dekoreras vackert med tomtar, bjällror, krubba och allt som hör julen till. I slottsköket tillagas den goda julmaten – det kokas, gravas, röks och syltas i mängder. I slottets konditori bakar och tillagar konditorn och hennes medhjälpare mängder av gotter och desserter till julbordet.

Ni inleder julbordet med en kopp värmande glögg. Sedan är det bara att koppla av och njuta av den goda maten. Efter julbordet blir det julens alla gotter, desserter/bakverk samt kaffe och te.

Stenbro Salonger

Genuint hemlagat julbord i lugn och stillsam prästgårdsmiljö 

I en av Nyköpings vackraste restauranger, i en miljö med anor från 1500-talet erbjuds härligt julbord. En lång lista delikatesser erbjuds här mellan 4-24/12. Gården har en spännande historia och vackra salonger, julbordet dukas upp i Gustavianska matsalen. 

Stenbro Salonger julbord
Foto: Stenbro Salonger
Hedenlunda Slott julbord
Foto: Hedenlunda Slott

Hedenlunda Slott

En modern version på slottet 

Välkommen till en härlig matupplevelse som går i julens tecken på Hedenlunda Slott. Årets julbord 2021, görs med ny tolkning. 

Årets julmiddag består av fyra olika serveringar till bords där traditionella smaker möts i en modern tappning. Finalen består av vårt omåttligt populära gottebord där det garanterat finns något för alla smaker. Efter all den goda maten finns det möjlighet till kaffe och avec i deras vackra salonger på slottet. Kom och njut av julstämningen och alla läckerheter på Hedenlunda Slott! Serveras 26/11–18/12.

Södertuna Slott

Julbord & Jullunch i Gnesta 

På Södertuna Slott lämnas inget åt slumpen på deras klassiska julbord. Här får ni julens alla smaker, så som ni minns dem och vill ha dem! Här dukar dom upp ett traditionellt julbord med en mängd inlagda sillar, lax, Jansson, skinka, köttbullar och allt annat som hör julen till. Ni kan välja att äta jullunch, julbord eller ta med maten hem. Varmt välkomna!

Julbordspremiär: 26/11

Hitta hit: 

Södertuna Slott julbord
Foto: Södertuna Slott
Edsbacka Bistro
Foto: Edsbacka Bistro

Edsbacka Bistro

Nytänkande, Småskaligt, närproducerat och ekologiskt

I december serveras en 6-rättersmeny på Edsbacka Bistro, med smak av Sörmland. Menyn hålls hemlig tills gästen anländer. Vintermenyn ska inte förknippas med julmat, dock ersätter den julbordet.

Tobias Andersson brinner för ärligt producerad, ekologisk mat av högsta kvalitet. Passa på att testa något nytt år, det här kan bli en upplevelse du sent glömmer. Serveras 1-18/12. 

Grytsbergs Säteri

Med omsorg och känsla 

Grytsbergs Säteri välkomnar nu till sitt Julbord 2021. Ett självklart och traditionsenligt val för många av deras gäster och en ny lustfylld upplevelse för dom som inte har besökt Grytsberg tidigare. Deras julbord skapas med omsorg och känsla av våra kockar som vet hur man lockar fram de bästa av smaker – en magnifik upplevelse för alla sinnen. Du kan också övernatta i samband med julbordet, i vackra lantliga rum. Serveras 27/11-19/12. 

Grytsbergs Säteri julbord
Foto: Grytsbergs Säteri

Fler härliga julbord & julaktiviteter i

Oxelösund
Trosa 
Eskilstuna
Strängnäs
Flen

Text: Malin Ahnelöv

Inspireras av Sörmland

Njut av spa på Trosa Stadshotell & Spa

Koppla av på Trosa Stadshotell med romantikpaketet Trosa Stadshotell & Spas populäraste paket som innehåller det mesta av det bästa på Stadshotellet. Ett paket med guldkant bokningsbart måndag – lördag. Både

Läs mer »

Dela detta:

Dela på facebook
Dela på twitter
Dela på linkedin
Dela på pinterest
Dela på email