Foto: Aaron Burden

Höstlovsaktiviteter 2021

Sörmland är fullspäckat av roliga höstlovsaktiviteter, vi har samlat program för alla kommuner i Sörmland! 

Att göra i Eskilstuna

I Eskilstuna finns det massor av roliga aktiviteter under lovet! På Visit Eskilstunas hemsida hittar ni flera evenemang och aktiviteter. 

Djurparken på Parken Zoo håller öppet fredag till söndag under höstlovet, och under helgen bjuds på extra läskiga halloweenaktiviteter! 

Spendera en dag på Munktellbadet, här finns simkul för alla åldrar! Är barnen tillräckligt gamla att bada själva finns också River Relax för de vuxna att slappna av. 

Isstadion håller öppet under höstlovet, passa på att lära er åka skridskor. Har ni inga egna skridskor så finns fritidsbanken i Munktellarenan redo att låna ut. 

Eskilstuna Bowlingcenter är öppet hela höstlovet, här kan du utmana resten av familjen. Här finns restaurang och aktivitetshall, med shuffleboard och andra roliga lekar.  

Hop n Pop är trampolinparken som är rolig för hela familjen, öppet onsdag-söndag. Du bokar inträde på hemsidan. Åk dit och trotsa tyngdlagen! 

Eskilstuna Stadsmuseum är en rolig plats att besöka, även för dom mindre. Här får barnen leka med historien, klä ut sig och klättra på takåsarna. Fritt inträde och öppet onsdag-söndag. 

Att göra i Flen

I Flen finns det massor av kreativa aktiviteter under lovet! Kommunen har program för hela höstlovet och på Visit Flen hittar ni flera roliga aktiviteter i kalendariet

Spela riktigt rolig discgolf på  Ansgarsgården Discgolfbana, med 6 hål. Det är gratis att spela, ta med frisbees och utmana varandra. 

 

Bowlingcenter Flen kan ni spela bowling i fin ny bowlinghall. Här ska alla känna sig välkomna och möjlighet finns att äta något litet. 

Bo mitt i magin på Rockelstad Slott under Umbra Lyceum – Skuggakademin. Ett spännande lajv-läger för dom magiintresserade, häng med på magisk trolldomsskola! 

Att göra i Gnesta

Upptäck mysiga Gnesta det här höstlovet! 

På härliga Södertuna Slott erbjuds en extra barnslig vecka. Spökbesök, filmvisning, bad i poolen med mera står på schemat. Ha så roligt! 

Freja Bad & Gym finns under höstlovsveckan en uppblåsbar hinderbana i stora bassängen, som är ett riktigt äventyr! Besök länken för hinderbans-tider. 

Packa god matsäck eller mat att laga över öppen eld och cykla längs den vackra Näckrosleden, ett roligt äventyr för hela familjen! 

Att göra i Katrineholm

I Katrineholm finns det massor av evenemang under höstlovet, du hittar alla här! Fler roliga tips för stora och små finns på Visit Katrineholm

Ta med familjen ut i naturen, på mysig vandring längs Sörmlandsleden. Ta med mat att laga över öppen eld, som ni tillsammans kan tillaga – hitta alla grillplatser här. 

Utmana alla i padel! Häng på trenden och testa ni med, på Padel Arena Katrineholm. 

Cykla på MTB-Arena! Välkommen att besöka Katrineholms MTB-Arena. Här erbjuds 9st väl uppmärkta MTB-leder av varierande karaktär, både vad det gäller underlag som svårighetsgrad. Ledernas längd varierar mellan 1 km till 19,5 km.

Att göra i Nyköping

Nyköpingsguiden har samlat flera bra tips och har många evenemang listade under höstlovet. 

Varje söndag i höst hålls Familjesöndag där man erbjuds möjlighet att måla, slöjda och skapa på olika sätt tillsammans. Det hålls också spännande visning på Nyköpingshus och Sörmlands Museum. Åk och upptäck! 

Höstlov i Gumshallen erbjuder extraöppet och extrabra priser, måndag-fredag under höstlovet. Här kan man spela massor av racketsporter. 

 

Spännande visningar hålls på Nyköpingshus under höstlovet. Följ med ner i de mörka kasematterna och hör historier om maktgiriga män, förtvivlade fruar, fattiga tjuvar, pigor och drängar som levde på vatten och bröd.

Att göra i Oxelösund

I Oxelösund finns det massor av aktiviteter, kolla i deras evenemangskalender för inspiration och roliga aktiviteter! 

Spännande Femörefortet har extra guidningar och mörkervisningar under höstlovet. Om du inte tidigare besökt detta kustmuseum från Kalla kriget är det verkligen dags nu! 

Upzone by night är ett extra spännande äventyr under nattetid. Testa mörkerklättring med pannlampa, i en upplyst park med färg. Ett härligt avbrott i höstmörkret och färgstarkt minne för dig, familjen och vännerna.
Vågar du?

Boda Borg går all in med halloween-dekor plus maxad ljud och ljussättning och blir under höstlovet Boda Boooo. Kom hit och besök läskiga Spökvinden eller questa som vanligt, men i läskigare miljö. 

Att göra i Strängnäs

Strängnäs har samlat flera roliga tips och har i evenemangsguiden samlat alla aktiviteter som äger rum under lovveckan.

Åk läskigt spöktåg i mörkret på Museijärnvägen från Mariefred 29-30/10! Anordnas av Östa Sörmlands Järnvägar, se all information i länken ovan. 

Lan i Stallarholmen, arrangeras av Strängnäs E-sportförening och hålls helgen 29-31/10. Kom och tävla, träffa och häng med andra E-sportfans i Gula industrihuset.

Sugen på att dansa? 1-2/11 hålls en Dansboost i Gula industrihuset för barn och ungdomar födda 2003-2013. Flera dansstilar erbjuds, både nybörjare och vana är välkomna! 

Att göra i Trosa

Visit Trosa hittar ni massor av tips och roliga aktiviteter i deras evenemangskalender

Bomans i Trosa erbjuds en extra rolig höstlovsvecka, med bastu, bad och god mat för alla. Runt om hotellet i Trosa finns fler roliga aktiviteter att upptäcka med hela familjen – så passa på!

På den fina äventyrsgården Bergs Gård händer extra mycket under höstlovet. Dom har öppet varje dag 10-16, med tacobuffé varje dag. Grillning, halloween-promenad, häst och vagn erbjuds samt mycket mer. 

Häng på padel-trenden och utmana familjen i en match! På Trosa Padel är det öppet 06-23 varje dag och racket kan ni hyra på plats. 

Att göra i Vingåker

Vingåkers kommuns hemsida finns aktuella att-göra-tips!

På vackra Säfstaholms Slott är det öppet tisdag-söndag, med guidade visningar och fina utställningar. På slottet finns “Skapande verkstäder” där man har möjlighet att pröva på måleri, snickeri, sömnad och mycket mer. 

Vingåkers Ryttarförening bjuder in till många roliga aktiviteter under höstlovet, bland annat hoppträning och halloweenkväll i stallet. Se alla deras aktiviteter på hemsidan.  

Vingåkers hundklubb välkomnar hela familjen 31/10 till VHK:s läskiga upplevelsebana. Gratis för alla, inget medlemskap behövs. Överraskning till hund och barn! Grillen hålls tänd. Medtag ficklampa. 

Dela detta:

Dela på facebook
Dela på twitter
Dela på linkedin
Dela på pinterest
Dela på email