Gnestas Oaser

Slott i Gnesta

Runtom i Gnesta finns det flera vackra slott, flera av dem är stängda för allmänheten då de är privata boenden, så som Elghammars Slott, Heby Slott och Norrtuna Slott för att nämna några. 

Ett slott som du fortfarande kan besöka och bo på är Södertuna Slott som idag är hotell och konferensanläggning. Södertuna Slott erbjuder flera olika weekendpaket och du kan också avnjuta deras spa samt mat från restaurang. 

Det finns massor av slott i Sörmland, i sommar kan du ta reda på vilket som är ditt slott genom att göra slottssafariquizet.

Familjeaktiviteter i Gnesta

Runt om i Gnesta finns det flera fina badplatser att besöka under sommarens varma dagar. Här finns massor av utomhusaktiviteter och leder som passar alla kunskapsnivåer. 

Gnesta Turistinformation

Bara en timme från Stockholm finns ett Sverige i miniatyr. Vårt sagolika Sörmland rymmer kulturlandskap, skog, åkrar, sjöar och ett trivsamt lugn.

Adress & telefonnummer:

Gnesta turistinformation
Marieströmsgatan 3
Gnesta
Telefon: 0158-275666

E-post: medborgarkontoret@gnesta.se
Hemsida: www.sagolikasormland.se

Öppettider:

Måndag, tisdag, onsdag, fredag 10.00-17.00

Torsdag 10.00-19.00

Lördag 10.00-14.00

Söndag stängt

Vi har telefontid vardagar klockan 8.00-17.00

Läs mer om Gnesta i våra reseguider och reportage

Familjeaktiviteter

Gårdsbutiker i Sörmland

Här har vi samlat ett antal trevliga gårdsbutiker, Sörmlands Matkluster har en komplett lista. Vrena Grönt, Nyköping Här odlas grönsaker, örter, plantor och diverse blomster. Produkterna finns att köpa i

Läs mer »
Ät lokalt

Glasställen i Sörmland

Vad är sommaren utan glass? Här har vi samlat några av våra favorit glasställen! Skärgårdsvåfflan, Oxelösund Skärgårdsvåfflan är platsen där du kan avnjuta en belgisk våffla samtidigt som du upplever

Läs mer »

Se & Göra i Gnesta