Gnestas Oaser

Slott i Gnesta

Runtom i Gnesta finns det flera vackra slott, flera av dem är stängda för allmänheten då de är privata boenden, så som Elghammars Slott, Heby Slott och Norrtuna Slott för att nämna några. 

Ett slott som du fortfarande kan besöka och bo på är Södertuna Slott som idag är hotell och konferensanläggning. Södertuna Slott erbjuder flera olika weekendpaket och du kan också avnjuta deras spa samt mat från restaurang. 

Det finns massor av slott i Sörmland, i sommar kan du ta reda på vilket som är ditt slott genom att göra slottssafariquizet.

Familjeaktiviteter i Gnesta

Runt om i Gnesta finns det flera fina badplatser att besöka under sommarens varma dagar. Här finns massor av utomhusaktiviteter och leder som passar alla kunskapsnivåer. 

Gnesta Turistinformation

Bara en timme från Stockholm finns ett Sverige i miniatyr. Vårt sagolika Sörmland rymmer kulturlandskap, skog, åkrar, sjöar och ett trivsamt lugn.

 

Adress & telefonnummer:

Gnesta turistinformation
Marieströmsgatan 3
Gnesta
Telefon: 0158-275 000

E-post: servicecenter@gnesta.se

Hemsida: www.sagolikasormland.se

 

Öppettider:

Måndag, tisdag, onsdag, fredag 10.00-17.00

Torsdag 10.00-19.00

Lördag 10.00-14.00

Söndag stängt

Vi har telefontid vardagar klockan 8.00-17.00

Läs mer om Gnesta i våra reseguider och reportage

Äventyr i Sörmland

Upplev offentlig konst

I Eskilstuna kommun finns närmare 160 offentliga konstverk Konstverken ansvarar Eskilstuna konstmuseum ansvarar för. Dessa är utspridda på många platser i kommunen, i parker och bostadsområden, på torg och promenadstråk,

Läs mer »
Äventyr i Sörmland

Gårdsbutiker i Sörmland

Här har vi samlat ett antal trevliga gårdsbutiker, Sörmlands Matkluster har en komplett lista. Vrena Grönt, Nyköping Här odlas grönsaker, örter, plantor och diverse blomster. Produkterna finns att köpa i

Läs mer »

Se & Göra i Gnesta

Historien i Sörmland

Historien i Sörmland är en utomhusutställning med skyltar på röda vimpelprydda stolpar i hela Sörmland. På tretton platser i Sörmland kan du ta del av Sveriges och Sörmlands historia utifrån olika

Läs mer »

Matproducenter i Sörmland

Sörmland vimlar av jordbrukare, bagerier, biodlare, bryggerier, marmeladkokerier, restauranger, caféer och andra som producerar eller förädlar landskapets produkter. Tillsammans i Sörmlands Matkluster vill vi främja matkulturen i Sörmland och dela

Läs mer »

Södertuna Slott

I vår restaurang på Södertuna Slott lagar våra kockar fantastisk mat under ledning av Måns Lundqvist. När vi skapar våra menyer tar vi gärna tillvara på lokala råvaror från Sörmland.

Läs mer »